A+ R A-

Присъдата е прочетена!

Вторник, 18 Март 2014 22:14 | Андрей Спасов, PlovdivDerby.com | |

Оценете
(5 гласа)
Присъдата е прочетена!

Присъдата на сегашното спортно-техническо ръководство на Ботев Пловдив бе прочетена днес. Тихичко, сякаш никой не поиска да я чуе или просто се опита да я премълчи. Но тя ще лъсне утре сутрин или по обед, или когато там решат да пуснат в продажба 300 билета, за мача с Левски, които останаха непродадени днес. Това няма как да се скрие от ботевистите. Както няма как да се скрие и плачевната посещаемост от страна на домакините на дербито на футболната столица на България. Утре 300 билета за сектора за най-върлите бултраси ще бъдат пуснати в свободна продажба, след като днес и вчера собствениците на членски карти от фенклуба не си ги потърсиха. До скоро Ботев продаваше по 7-8-10 000 билета по време на предварителните продажби за дербитата с Левски, Локо и ЦСКА. Онзи ден продадоха малко над 1500, днес и вчера 1000. Утре ще стане ясно, че Ботев не успя да напълни трихиляден стадион за мач с Левски Сф, след като направи това за 15 минути преди 2 седмици, когато дойде Лудогорец. Това е присъда! А Станимир Стоилов явно я прозря.

Твърдя, след повече година работа с и около него, че е истински работохолик, че разбира играта, не спира да се учи и да се опитва да се развива, и мрази да лежи на стари лаври. Идва първи и си тръгва последен от Коматево. Факт! Всекидневна работа и с юношите. Факт! Спечели всяко едно дерби, което Ботев не бе печелил с години. Факт! Шлифова най-големият талант - Неделев и направи от него машина за голове и асистенции. Факт! Но за негово съжаление отборът му така и не заигра атрактивно, след продажбата на Тодор в Германия. Не заигра така, както искаха да го виждат хилядите, които го следваха до миналата сряда на Герена. Мъри спомена, че очакванията към тима били големи и едва ли не всички чакат от него, да стане шампион още във втората му година в клуба. Това не е така. Това не го разбра. Може би единственият му пропуск. Друго искат феновете. Атракция!

Твърдя също, че Стоилов направи и много грешки. Замълча за изгонването на един от любимците на феновете - Бобан Грънчаров, не интегрира нито един юноша в първия отбор за година и повече на кормилото на Ботев. Не се противопостави на продажбата на Неделев, която явно беше грешка, както за клуба, така и за играча. Закотви на пейката единствения си футболист, който може да "изплакне" очите на феновете - Вандер. Не твърдя, че това са грешки от футболно естество, но те се оказаха камъчетата, които в момента обръщат колата му. 

Стоилов промълви и че има хора, които искат техни протежета да са начело на клуба още от първия му ден в Пловдив. Чакаме утре да каже кои са тези хора. Кои не му дадоха шанс и не повярваха в него от първия ден. 

Утре всички очакват Стоилов да хвърли кърпата или най-малкото да каже, че през лятото си тръгва. Обиден! Обезверен! Дано да каже на кого или заради какво. Сигурен съм, че не е заради виковете на няколкостотин души "Оставка". Не и след като над 10 000 скандираха името му в Бургас. Всички очакват утре Стоилов да каже истината, за която сам намекна на пресконференцията след дербито с Локо Пд! Хората над него ли го подведоха и му попречиха, феновете ли са причината или тези под него, които трябваше да материализират неговият труд, или просто той самият не се справи с това предизвикателство? В едно Стоилов може да e убеден. Това, което е решил да каже утре, ще остане да тежи на мястото си. Защото макар и разочаровани от играта на тима, феновете на Ботев са готови да му повярват за последен път!

П.С. Не трябва да се забравя, че утре Стоилов може да подаде оставка, но тя да не бъде приета от собственика на клуба Цветан Василев и Мъри да остане начело на канарчетата, за да гони поставените му цели!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!