A+ R A-

Омразата на БФС и на столичаните в повече към футболната столица на България, удари своя връх

Вторник, 11 Март 2014 18:56 | Ивайло Атанасов, Plovdivlive.bg | |

Оценете
(3 гласа)
Омразата на БФС и на столичаните в повече към футболната столица на България, удари своя връх

БФС създаде прецедент - пловдивското дерби няма да се играе в Пловдив. А къде... това никой не знае още. В 16:00 часа започва заседанието на Спортно-техническата комисия към футболния съюз и тогава ще се реши где ще се изиграе най-страстният футболен двубой на България.

Където и да се състои обаче той, със сигурност по трибуните ще има повече привърженици на двата отбора отколкото отдавна втръсналото на всички дерби между хартиените грандове, носещо гръмкото название "Вечно".

Така че най-добре СТК на БФС да прати мача... в Гърция. Само за сведения - миналата зима, Ботев игра на стадион "Фотис Козмас" в Дедеагач (Александруполис), а на трибуните там имаше 1000 жълто-черни. Така че - неделя, мач между Ботев и Локомотив, перфектния повод за една разходка до едни изконно български земи. Но толкова по този въпрос. Сега по другия, по-важния:

С днешното си решение, ДК на БФС вкара страната в размирици. Нали никой не смята, че където и да се играе мача, ще има по-малко от 20 000 желащи да го гледат на живо? Нали никой не смята, че тези 20 000 или повече привърженици, ще стоят кротко и мирно, че дори и ще пътуват заедно по пътища и магистрали? Някои може би да - ще пътуват, но колко ще са те на общия фон? Почти нула. Ще има масов бой по поляни, пътища, отбивки, разклони. Нали не смятате, че полицията ще принуди и накара феновете на двата отбора да пътуват по различни пътища, да не спират за почивка? Ами населението по малките населени места? То ще писне и ще нададе вой до небесата, когато групи от крайни елементи и в двете агитки налазят по села и паланки... Пример от последното хартиено дерби с пребития шофьор на бус от Разград, нападнат от фенове на противниковия отбор на път към София.

Както и да е. Предстои ни да видим и този феномен - пловдивското дерби извън Пловдив. Чудно само какво трябва да се случи, за да видим и дербито между хартиените извън набедената столица?

Омразата на БФС и на столичаните в повече към футболната столица на България, удари своя връх. Усилията им открай време да принизят футболната среща между Ботев и Локомотив обаче няма да успеят. Просто защото Пловдив е най-старият град в Европа. А феновете на двата отбора показаха нееднократно, че когато са заедно, нищо не може да ги спре. Така че - дръж се БФС, нашето дерби идва!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!