A+ R A-

Боже, Лудогорец, колко им е гадно на говедата

Петък, 28 Февруари 2014 15:38 | Янко Георгиев, sportonline.bg | |

Оценете
(5 гласа)
Боже, Лудогорец, колко им е гадно на говедата

Лудост! Невиждана лудост! Блажена лудост! България отново е във футболен делириум. Отворете Фейсбук, вижте какво става. Наляво и надясно фенове на Левски, на ЦСКА, на Ботев, на Локо, на Черно море си честитят. Човек се чувства като на Великден, когато всички си казват: „Христос, Возкресе"!

Днес возкресе българският футбол. Лудогорец е на 1/18-финал след един от най-лудите мачове на Балканския полуостров за всички времена. И безспорно най-шантавия, игран у нас. По-луд пък в европейската ни история е само онзи на евроидиотите, позволили си да загубят в Антверп с 3:4, след като са водили с 3:1. Лудогорец обаче оцеля, два пъти се върна от отвъдното, за да направи България щастлива.

Не Разград, не Делиормана, а България. Неговата България. 34 000 души дойдоха на „Васил Левски". Нещо велико, нещо феноменално. За първи път в историята на европейските турнири, а може би и на световния футбол, един отбор игра пред публика, колкото е населението на града му! Че и отгоре. Днес в Рзаград живеят 32-33 хиляди души. С чудото Лудогорец вече живеят милиони.

Хубаво е, че на „Васил Левски" дойдоха и говеда. Не слагам кавички, защото тук не става дума за клубна пристрастност, а за идиотизъм. В най-висша форма! Хубаво, уважават Лацио, кланят се на чужди идоли. Тяхна си работа. Но е еничарско да скандираш „Турци сте", да се заяждаш, да обиждаш. Като си обичаш Лацио, викай си за Лацио. Но не излизай от тази рамка. Говедата обаче излязоха от рамката, но слава Богу 34 000 ги върнаха обратно в обора. Натикаха ги където им е мястото, за да ни е спокойно на останалите. Тези, на които онова, което се случи на мача Лудогорец – Лацио, не ни бе безразлично.

Лудогорец трябва да благодари на София! Публиката вдигна отбора, тя вкара топката за втория гол с вика си, уплашил италианския ботушар на вратата. Тя беше онази невидима сила, довела до третото попадение. Въобще София има своя нов футболен фаворит. България има своя нов голям любимец. Европа има своето ново футболно чудо. А ние? Ние имахме своята първа луда футболна нощ от много години насам. И може би не и последната. Защото на 27-и февруари 2014 година един български отбор си позволи да мечтае за купата от Лига Европа!

А говедата? На тях им е гадно, много гадно. Лудогорец получи два гола, колкото за да имат време говедата в тази държава да се преброят. След това българският отбор вкара три гола и накара тези говеда да страдат. Толкова много да страдат, че за тях единственото спасение е заколението. Онова заколение, от което Лудогорец върна българския футбол.

 

Медия

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Е кво ти гарантира че и сега няма да стане така? Говоря за минимизиране ...

  Прочетете още...

   
 • Единственото решение е ЕДО ЕРАНОСЯН..всяко друго е...катастрофа! !!

  Прочетете още...

   
 • За нас най правилния човек на този етап е само един Ераносян. Г-н ...

  Прочетете още...

   
 • Комедията продължава.Най обичаният клуб със средна посещаемост- 500 ...

  Прочетете още...

   
 • Голям отбор, няма що? Легендата им псува феновете,треньо ра им ...

  Прочетете още...

   
 • Тодоре ти хубаво помниш мача с нафтата за купата но вината беше в ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!