A+ R A-

Ще вземе ли тишината втора жертва в Пловдив? Избрана

Петък, 01 Ноември 2013 19:48 | Петко Петков, PlovdivDerby.com | |

Оценете
(3 гласа)
Ще вземе ли тишината втора жертва в Пловдив? Снимка: facebook.com/Botev.Plovdiv

Само в рамките на три дни Пловдив е толкова тих, колкото не е бил от години, да не кажа никога. Първо вчера, отборът на Локомотив се изправи „сам" срещу набиращият скорост Левски, а утре Ботев също така „сам" ще приеме висколетящият Литекс. Тъжно.
Повечето от вас сигурно са гледали вчерашният двубой на „смърфовете" . Казвам гледали, защото нямаше какво да се чуе. Не че нямаше хубав футбол, не че нямаше голове или интрига, нямаше атмосфера. Все едно мачът се игра на луната, а не на Лаута. На няколко пъти коментаторът Илиян Енев се питаше „Какво ли щеше да е сега, ако по трибуните имаше фенове?". Вероятно и много други са си задали същия въпрос.

Така ще е и утре на „Колежа"- тихо. На тези два пловдивски стадиона може да им отива всичко, но със сигурност не и тишината. Под тепетата е така, никой не е чувал за нея. Тук тя е мит. Тук това може да се случи само, ако наредят отгоре, от Олимп. Но правилата са си правила. Не може да се отрече, че фенофете имат вина за това. Може само шепа привърженици да са грешни, но целия град губи.

Най-лошото в случая е моментът, в който това се случва. По-неподходящ едва ли може да бъде. На Лаута всичко вървеше по мед и масло, дори вчера играха мъжки, бориха се, малко не им достигна да вземат поне точка. Това „малко" нямаше право да е на стадиона. В Ботев ситуацията в момента е още по-тежка. „Канарчетата" са в ужасна серия и най-лошото за тях не са резултатите, а играта им или по-точно липсата на такава. Те могат да се справят с това, но това може да се окаже непосилно без техния номер „12".
Тишината взе една жертва, утре може да вземе втора, но да знае, че в Пловдив скоро няма да стъпи. Ужасният шум няма да й го позволи.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар