A+ R A-

Локо винаги бие, когато дербито е в Топ 4. 7:3 идва в такава ситуация

Сряда, 11 Септември 2013 09:10 | Меридиан Мач | |

Оценете
(3 гласа)
Локо винаги бие, когато дербито е в Топ 4. 7:3 идва в такава ситуация

Очаква ни една невероятна Битка за Пловдив. Битка, в която и двата градна се намират на високи изходни позиции - в топ 4. За да подчертаем значимостта на подобно събитие, е достатъчно да споменем, че в подобна ситуация свата отбора са били едва 3 пъти в историята на А Група. Това дерби го е имало все пак 92 пъти на ниво А група. Въпреки, че пловдивският футбол е имал много силни периоди, почти винаги, когато единият от двата отбора е бил силен, другият е бил в по-тежко положение.

Нека да уточним - преди сблъсъка Ботев е на трето място, а Локо е на четвърто. Това, което прави впечатление, е, че когато и двата отбора са били в челото, Локо е пълен доминант в дербитата, като е постигнал 3 победи от 3 възможни мача. Първият такъв успех за Локо е през 1952 г., когато канарчетата влизат в мача от 4-то място, а смърфовете са лидери в класирането. Черно-белите бият с 2:1. като точни за тях са Атлиев и Кошеров.

Преди дербито на 2 септември 1974 година Ботев пак е четвърти, а Локо втори. Тогава се стига до може би мача на столетието между двата отбора. Със сигурност поне за феновете на смърфовете той е точно такъв, тъй като е белязал най-великата им победа - 7:3. Водени от Бонев и Гочо Василев, те тотално разбиват вечния си съперник в нах-резултатния мач между двата отбора.

За последно двата клуба влизат в дербито с позиции в топ 4 през есента на 1991 г.. Тогава смърфовете победиха с 1:0 с гола на Въчков. 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!