A+ R A-

Митко Кърнев от Д2: Ботев съживи "А" група

Сряда, 29 Август 2012 19:32 | 7 дни спорт | |

Оценете
(0 гласа)

mitkokarnevБотев Пловдив може без всичко, но не и без привържениците си. Именно те дават облика на отбора, защото винаги са зад любимците си - и добри, и в лошо моменти. А затрудненията през последните няколко години бяха много. Христолов беше довел клуба до изключително тежка ситуация. Героизмът на "Христо Ботев" премина в едно успешно възраждане на един от най-великите отбори в България. Както много фенове обичат да казват: "Ботев не е просто отбор, той е начин на живот!"

Всеки, който за първи път гледа домакински мач на Колежа, остава по някакъв начин свързан с отбора. Изживяването, което човек изпитва на трибуните, е неописуемо. Нещо, което много рядко може да се види на някой от другите стадиони в Българя. Така се роди и моята любов към жълто-черните. При всяка удобна възможност отивам да гледам домакински мач на Ботев, когато нямам ангажименти с Д2. Не съм изненадан от силната игра на отбора през първите 3 кръга. Едва ли и специалистите трябва да са изненадани. Това винаги е била една от отличителните черти на клуба през годините. Дори когато Ботев играеше във "В" група, силната и качествена игра винаги е радвала феновете. А те от своя страна винаги са се отплащали на любимците си с безрезервна подкрепа.

Собственикът Цветан Василев и всички, свързани с клуба имат голяма заслуга за моментното състояние на отбора. През лятото бяха привлечени много класни футболисти. Най-радващото е, че в отбора се дава шанс на много млади и перспективни момчета. От началото на сезона Тодор Неделев се представя страхотно. Дано момчето продължи в същия дух, защото си личи, че има качествата и потенциала да стане много голям играч. Трябва да дадем дължимото и на Иван Цветков, който дори и на година нагледно доказва, че възрастта във футбола не е порок. А каквото и да кажем за публиката ще е малко. На първия домакински мач на трибуните имаше 15 000, сега с Черноморец бяха 10 000. Дори това да е максималната посещаемост на домакинските мачове през този сезон, за моментното състояние на "А" група тя е повече от достатъчна.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар