A+ R A-

Изгря слънце и на Лаута. Идва моментът, който мнозина очакваха с години

Понеделник, 17 Юни 2013 08:10 | Петко Петков, PlovdivDerby.com | |

Оценете
(0 гласа)

IMG_0587В последните дни, след известно време на неяснота, на Лаута отново има поводи за радост. След като миналия сезон с не кой знае какъв ресурс Локомотив направи доста прилична кампания очакванията за тази са много по – високи.

Сега „черно – белите" си сдобиха и това, което може би най – много им липсваше последната година – опит. Вече имат и нов треньор, който показа, че много уважава публиката на „смърфовете" с изкаването си при представянето му, а сега той трябва да спечели нейното уважение. Ясно е, кой е „виновен" за всички тези положителни промени.

Новите попълнения в отбора се очаква да донесът необходимото спокойствие и да напъстват младите. Хубавото за Локо е, че новодошлите, поне двама от тримата, са лица, които трибуна „Бесика" познава, не само познава - обича. Здравко Лазаров остави чудесни впчечатления от престоя си на Лаута, а сега дори в напреднала възраст има още какво да даде на Локомотив, на българския футбол. Камбуров от своя страна обича да вкарва голове, а с черно – бялата фланелка, повече отколкото с всяка друга. Дори и с половината си ефективност от най – добрите си години в Локомотив, нападетелят ще е достатъчно полезен.

Най – трудната задача остава тази на тренорът Александър Станков и екипа му. Той трябва да реши как да използва опитът на „големите" и да доразвие таланта на по – младите като Маламов, Абушев, Фераресо. Времето лети , Локо леко изостава с програмата, но поне главите на футболистите няма да са обремененис с мъглата, която беше обгърнала клуба. Първенството тази година обещава да е повече от интересно и няма как да е иначе след като новия формат е в сила и е почти сигурно, че ще станем свидетели на четири дербита на Пловдив, като условието това да се случи е просто и двата местни тима да са в първата седмица, нещо в което няков вече едва ли се съмнява.

В момента дори и Емо Чолаков ще ви каже, че на Лаута изгрява слънце. Докога и колко силно ще грее, остава да проследим? Дано е за по-дълго, защото се очертава да станем свидетели на нещо, което не сме виждали отдавна. Два силни отбора на Пловдив, борещи се за челните места.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!