A+ R A-

Добър или лош, след Марешки може да има потоп

Петък, 05 Април 2013 21:00 | 7 дни спорт | |

Оценете
(0 гласа)

mareshkiportretНещата в Локо Пд не вървят перфектно, но поне са на едно високо ниво. Финансовият благодетел Веселин Марешки е осигурил финансово спокойствие, а футболистите получават на секундата заработеното от тях. А понякога дори и преждевременно. Положението беше доста по-различно при предишните двама президенти на клуба Константин Динев и Галя Топалова, които понякога забавяха заплатите на играчите. Бизнесменът от Сандански на практика държи акциите на клуба в ръцете си, въпреки че те са прехвърлени на името на друг. След поемането на пожар на Локо Пд от аптекарския бос, черно-белите изнасят и сравнително успешен сезон. Тимът, воден от Стефан Генов, който преобрази до неузнаваемост отбора най-вече в психологическо естество.

Но голямата въпросителна е какво ще се случва с Локомотив Пд след края на първенството. Марешки обяви, че едва ли ще промени намерението си да се оттегли от клуба. А на Лаута, както е тръгнало, отново ще им се наложи да намерят нов финансов благодетел, което не е никак лесна задача, особено и при тази политическа ситуация в страната. Евентуалният бъдещ бос на Локо Пд обаче ще трябва окончателно да придобие и акциите на клуба, които така и не бяха прехвърлени на името на Марешки. Тази може да бъде само едната от задачите за решаване. Другата е предотвратяването на напускането на отбора от повечето основни играчи като Маламов, Златински, Д. Георгиев, Абушев, Стефанов, Кавдански, Диего и т.н., които са апетитна хапка не само за родните грандове, но и за чуждестранни клубове. Всички тези футболисти имат дългосрочни договори с клуба, но какво ще се случи, ако се повтори ситуацията от миналото лято. Тогава играчите трябваше да подпишат нови договори с клуба, като финансовите им условия може да бъдат редуцирани. Затова всички, които са свързани с черно-бялата идея трябва да се молят да не се повтори ситуацията отпреди година. Защото в момента лидерът в отбраната Кирил Котев е с изтичащ договор през лятото и няма никакъв проблем да си тръгне. Кавдански и Дани Георгиев пък имат клаузи в договорите си, че могат да напуснат Локо Пд без пари при оферта от чужбина. Разбира се, има вариант клубът да бъде поет от човек, който да реши да си накупи звезди и за него да не е проблем да направи нов отбор.

Отговор на тези два въпроса ще получим през лятото. В Локо Пд още таят надежди, че Марешки ще остане, но дали ще бъде той или някой друг, важното е черните облаци да се разсеят максимално бързо, защото черно-белите фенове не заслужават да преминат през 9-те кръга на ада, а да се радват и подкрепят един проспериращ клуб.

Илиян Радков, 7 дни спорт

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...