A+ R A-

Ботев, Левски, ЦСКА и Локо - това е истинската България*

Вторник, 21 Август 2012 14:58 | sportline.bg | |

Оценете
(0 гласа)
TInepipajteistoriataФеновете на футбола у нас за пореден път показаха, че са сред последните пазители на българското. През изминалия уикенд те забравиха футболното си съперничество в името на патриотизма. Ултрасите настръхнаха срещу доклада на Комисията за защита от дискриминация в което се изказаха оценки срещу творчеството на Христо Ботев и Иван Вазов. Припомняме, че шеф на този проект е депутатът от ДПС Кемал Еюп, а лайтмотива в него е дискриминацията към турците.

Ултрасите се проявиха на двубоите Левски - Ботев и Черноморец -ЦСКА. На "Герена" и "Лазур" трите най-големи агитки у нас излязоха с транспаранти "Не пипайте историята ни, да не ви пипнем ние".

Фенове на ЦСКА, Левски и Ботев, заедно с колегите си от Локомотив (Пловдив), бяха най-активни и при скандалите преди близо година в с. Катуница. Тогава хора на ромския бос цар Киро прегазиха български гражданин, а по късно още едно момче почина при протестите. Феновете отвърнаха с макар и крайна, но гражданска позиция, каквато рядко се вижда у нас. Често анатемосвани като хулигани, наркомани и пр., футболните запалянковци отново зададоха на обществото начина по който трябва да пазят и ценят българското във времена, когато то е под все по-голям обстрел.

*Заглавието е допълнено от PlovdivDerby.com. В коментарът на sportline.bg се споменава и за феновете на Локомитив Пловдив и участието им в събитията в Катуница, но те не са изведени в заглавието на автора.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар