A+ R A-

Хаос и безвластие цари на Лаута

Вторник, 21 Август 2012 10:24 | lportala.net | |

Оценете
(0 гласа)

TBnatrenirТеатър на абсурда, достоен за „Аскеер", разигра ръководството на Локомотив днес (20.08). Около 50 фенове, представители на всички фракции и прослойки на „черно-бялата" общественост, се събраха на Лаута в 16.30 ч., час и половина преди началото на следобедното занимание на мъжкия тим. Поводът бе новината, че бившите футболисти на кръвния враг Ботев Георги Какалов и Атанас Курдов подписват договори с Локомотив.

На пистата на стадион „Локомотив" привържениците бяха посрещнати от наместника на собственика Веселин Марешки Николай Почеканов, административният директор Атанас Узунов и старши-треньорът Емил Велев.

Най-смущаваща бе новината, че Кокала всъщност нямал никакво желание да привлече дуото бивши футболисти на Ботев и те идвали по нареждане на собственика. Последва логичния въпрос – кой управлява Локомотив и кой носи отговорността за спортния проект при новата власт. Противно на горе-споменатото отговорът бе абсурден – старши-треньорът.

От своя страна Емил Велев се съгласи с мнението на привържениците, че двамата кандидати да ритат с „черно-бялата" фланелка не са му необходими и нямат място в съблекалнята му. Феновете пък от своя страна напълно отрязаха мераците на Какалов, като изтъкнаха чисто морални причини, който той отдавна бил погазил, псувайки и обиждайки любимия им клуб през годините.

Оказа се, че силен човек на Лаута няма и последваха няколко-минутни паузи, през които телефоните по оста Пловдив-Варна загряха. Административният директор Атанас Узунов не зае никаква позиция и обяви, че делата му на Лаута се изчерпват с чисто административната работа. Случайно или не, почетния президент и обявен от г-н Николай Почеканов като съветник на собственика Марешки, изобщо пък не бе на територията на комплекса.

Връх на сатирата бе решението Георги Какалов да бъде изправен като ученичка пред групата фенове, в готовност да изслуша острите им доводи и закани. На свой ред нападателя изплю дежурните в този случай закани за раздаване на сто процента във всички мачове, обеща и два гола във вратата на Ботев, но думите му отекнаха.

След кратка беседа „зад кулисите" наместникът на Веселин Марешки гордо заяви, че впредвид ситуацията собственикът е взел решение да не привлича Георги Какалов в редиците на отбора му.

Трагикомедията мина всякакви граници след като на дневен ред „на килимчето" бе изкаран Атанас Курдов. Явно забавляващи се от безсилието на ръководителите на Лаута, запалянковците набързо дадоха вот на доверие към футболиста и му пожелаха успех.

Намериха се и хора, които на шега предложиха Емил Велев да изведе отбора си на пистата и да се проведе гласуване сред присъстващите фенове, след което да се реши кой футболисти да останат и кой да напуснат отбора.

Извън рамките на майтапа обаче, част от феновете запитаха кому беше нужно да се стига до днешния абсурд и то при положение,че в управата на клуба са отлично запознатите със ситуацията Христо Бонев и Атанас Узунов.

След днешния ден стана ясно едно – според думите на Николай Почеканов, новопривлечените футболисти не са част от селекцията на Емил Велев, но наставникът дава одобрението си за тях. За привличането на Какалов и Курдов обаче, Кокала е оставен безгласна буква. От друга страна феновете се намесват и също казват думата си в селекцията на клуба. А пък Кокала има цялата спортно-техническа власт и носи цялата отговорност!!!

След дотук написаното и за най-големите футболни лаици е ясно едно – към момента Локомотив няма ръководство и на Лаута цари хаос и безвластие. Докога???

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!