A+ R A-

Кого ще представят на Лаута в сряда?

Вторник, 26 Февруари 2013 17:18 | lportala.net | |

Оценете
(0 гласа)

TBcentralnatribunaНай-големият зимен трансфер е запазването за гръбнака и израстването на юношеските ни национали, докато Камбуров бележи с друг екип

В сряда от 15.30 ч. ръководството на Локомотив ще представи новите в мъжкия си отбор, непосредствено преди планираната тренировка. Друг е въпросът какво точно ще бъде представено и пред кого точно?

Неслучайно голяма част от запалянковците коментират помежду си, че се запознаха с „новия" облик на отбора си още преди 2 седмици, когато на стадион „Пловдив" гостува тимът на Берое. Преди няколко дни обаче, от Лаута избраха работния ден петък, за да представят новите имена в селекцията си пред една шепа фенове, без дори да се съобразят с прогнозите за времето. То разбира се не им позволи, а и нямаше смисъл да се състои пред страховито празните трибуни на „Старата къща". А ако не за феновете, то за кой има смисъл това представяне? Има ли изобщо смисъл в предстоящото утре такова през работно време и то преди непривлекателно събитие като традиционна тренировка, най-вероятно отново при валежно време?

Всичко това можеше да има смисъл и ако през зимата на Лаута бяха пристигнали имена, които да вдъхнат увереност за по-добра пролет. Едва ли много хора са забравили за проваления трансфер на Мартин Камбуров, пред който бе направен шпалир от „Рефан", за да бележи с черно-бялата, вместо с „червената" фланелка. А и отдавна щяхме да сме забравили, че търсим нападател и изявен голаджия. Камбуров щеше да излезе далеч по-евтино и на Марешки и компания, вместо на негово място да бъдат превличани футболисти на килограм, които рядко ще попадат и в групата. По-важно обаче бе „машината за голове" да бъде определен като стока с изтекъл срок на годност и вместо него да бъде привлечен далеч „по-младия" Георги Мечечиев, който в изиграните три контроли на пловдивска земя не дава заявка да превъзхожда с нещо потенциалните му конкуренти Коце Марков и Валери Георгиев.

Неубедителни са и останалите нови в съблекалнята на Стефан Генов, а като успешни зимни трансфери се очертават задържането на лидерите Христо Златински, Даниел Георгиев, Рангел Абушев и Киро Котев. Друг е въпросът дали дали за тях има реални оферти или всички приказки напомнят за втръсналите заглавия за вложени 3-4 милиона лева. Няма да забравим и друг истински зимен успех, за който едва ли някой ще се сети на утрешното дъждовно представяне на т.н. нови попълнения. Юношите Христо Стамов и Запрян Запрянов не са просто юношески национали в своята възраст, а и успяха да донесат победа както за държавния ни тим до 19-годишни, така и да се разпишат с фланелката на мъжете, било то и в контрола. Това е най-малкият аргумент, който трябва да задължи Стефан Генов залагането им занапред, за сметка на новите атанаскурдовци.

Стоян Грозлеков, lportala.net

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар