A+ R A-

Новите договори в Локомотив вдигнаха много шум за Марешки

Неделя, 03 Февруари 2013 13:57 | 7 дни спорт | |

Оценете
(0 гласа)
mareshkii11Златински и компания щяха да играят само в парка, ако не бяха подписали

Тази зима в пловдивското Локо е тихо и спокойно. Или поне доскоро. На Лаута бяха заглушени от шумните съседи от Колежа. Ботев започна ударно годината с нов треньор и звездна селекция. Фокусите се изместиха към Колежа. И тогава на Лаута цакаха - черно-белите вдигнаха врява под тепетата. Голяма драма се заформи около новите договори на звездите на Локото. Едни искат да подписват, два пъти повече – не. На черно-белия тим му е позната до болка тази история, след като през лятото отново дузина футболисти не искаха да подпишат и се разделиха с клуба.

Собственикът на Локо Пд Веселин Марешки изглежда е усвоил методите на футболните босове, които отдавна се занимават с Цар Футбол. Въпреки че едва навлезе в дебрите на родната футболна джунгла, варненският бизнесмен успя да „застави" основните играчи в отбора да преподпишат договорите си за по 1,5 години. При поемането на финансовата издръжка след оттеглянето на Коко Динев през лятото аптекарският бос пожела всички футболисти да сложат подписите си на нови договори. Само за този сезон. Така Смърфовете рискуваха да изпуснат звездите си през лятото без пари. Затова треньорът Стефан Генов предложи нови контракти да получат 10 играчи - вратарят Йордан Господинов, защитниците Кирил Котев, Мартин Кавдански и Валери Георгиев, халфовете Даниел Георгиев, Станислав Маламов, Диего Фераресо и капитанът Христо Златински, както и нападателите Рангел Абушев и Георги Стефанов. Целта на клубното ръководство бе да си осигури оставането въпросните футболисти за по-дълго на Лаута още преди втория подготвителен лагер в Алания, който стартира от днес. Поради тази причина управата на клуба подходи много тарикатски, привиквайки и 10-те за официалното парафиране на новите контракти по-малко от 48 часа преди отпътуването за Турция. В интерес на истината трябва да признаем, че до голяма степен почти всички играчи принципно се бяха споразумели с Веселин Марешки, само трябваше да се види дали изискванията им в крайна сметка ще бъдат изпълнени. Още на старта на зимната подготовка на 10 януари 4-ма от по-младите и конвертируеми футболисти влязоха в кабинета на Атанас Узунов, за да изложат пред него претенциите си по бъдещите им контракти, тъй като Марешки искаше да ги знае до отиването на отбора във Варна. Така своите виждания първо представиха Рангел Абушев, Георги Стефанов, Станислав Маламов и Мартин Кавдански. Впоследствие през същата процедура минаха Йордан Господинов, Валери Георгиев и Диего Фераресо. По време на престоя във Варна в уикенда, през който футболистите получиха време за релакс, аптекарският бос привика в офиса си тримата лидери на черно-белите – Христо Златински, Даниел Георгиев и Кирил Котев, за да преговаря с тях. Така се стигна до четвъртък, когато шефовете решиха, че трябва да подпишат с 10-те в един и същи ден. Почти го сториха официално с всички, след като в рамките на 6-7 часа парафите си под новите споразумения сложиха 8 от футболистите - Йордан Господинов, Валери Георгиев, Мартин Кавдански, Даниел Георгиев, Христо Златински, Станислав Маламов, Георги Стефанов и Рангел Абушев. Диего Фераресо подписа официално вчера, а с Кирил Котев преговорите ще бъдат финализирани след завръщането на отбора от Турция.

Както се и очакваше, не всичко с парафирането на контрактите протече по мед и масло. Веднага след контролата с Гигант през клубните канцеларии на Лаута трябваше да минат част от футболистите. Така петорката Йордан Господинов, Рангел Абушев, Станислав Маламов, Мартин Кавдански и Георги Стефанов станаха първата част от играчите, врекли се във вярност на Локо Пд. Кой под натиск, кой по-леко. Според запознати на тези от тях, които са се „опънали", им е било съобщено, че ако не удължат договорите си, няма да играят през пролетта. А момчетата, без Йордан Господинов, са в златна за футбола възраст. И 6 месеца далеч от терена са си почти зачеркване на кариерата. Затова играчите на бърза ръка сложиха подписите си. След това се подочу, че има „леко" дърпане за новите контракти от страна на Златински, Котев, Даниел Георгиев и Валери Георгиеви, както и от бразилеца Диего Фераресо. Те трябваше да се явят на Лаута в четвъртък следобед от 16 часа, за да финализират преговорите с изпълнителния директор Николай Почеканов. Разговорите не вървяха много гладко и затова дойде и ултиматумът - неподписалите да отпаднат от сметките на отбора за пролетта, като, разбира се, не пътуват и за лагера в Турция. И шефове, и играчи трябваше да се замислят добре какво изпускат. Едните - добри футболисти, другите – мачове в елита. Всъщност мачове където и да е освен на малки вратички. Без новите договори Златински и компания можеха да ходят та Лаута само... за да гледат мачове. Така, принудени от обстоятелствата, в последния ден от трансферния прозорец в Европа с взаимни компромиси от страна на футболисти и ръководство капитанът Христо Златински, Даниел Георгиев и Валери Георгиев подписаха под новите договори.

Всички на Лаута вече са доволни и могат спокойни да заминат за Турция. Младоците се хвалят с увеличение от по 1000 лева при новите договори, докато при старите кучета заплатата не е кой знае колко по-различна от досегашната. С решителната намеса на Марешки поредният бунт на Лаута беше потушен. Всъщност бунт нямаше. Просто който дава парите, той поръчва музиката. А и договорите. И е хубаво, че в Локомотив разбраха това. А в скоро време ще го проумеят и в други градове.

Живко Сребрев, Илиян Радков; 7дни спорт

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!