A+ R A-

Изхвърлете националите от София!

Петък, 17 Август 2012 16:36 | Владимир Методиев; sportline.bg | |

Оценете
(0 гласа)

bgnacioanliБългарският национален отбор по футбол трябва намомента да бъде изхвърлен от София. Просто от него няма смисъл. Не и в столицата. Не и, след като Попетата не могат да докарат на стадиона повече от 0,05 процента от населението на града! Сигурен съм, че и БНТ ще отчете отчайващи резултати от тв-предаването си. Поне 70 процента от домакинствата в столицата са проспали тази среща. Горе-долу по начина, по който я проспа например Ивелин Попов. И затова е несериозно точно капитанът след мача да се репчи: "Феновете, ако искат да идват"!? Той може да е свикнал в Ловеч да играе пред 900 души. Но това е националният отбор на България. И тези, които днес са в него трябва да знат, че са го унижили така, както никой не го е правил. Затова нямат право да си отварят устата. Не и докато не докарат поне 30 000 на стадиона.

Естествено, че феновете няма да идват! Единственият шанс този национален отбор да трогне някой е да тръгва на обиколка из България. Срещу Италия - в Пловдив. Срещу Дания - в Благоевград. Срещу следващите съперници - в Търново! София е претрупана от забавления, от разгул, кипи от живот. На никой не му пука за футбола. Как през август да накараш столичани в 21 часа да гледат Миневите, Гаджев, Владо от Шериф? Няма как. Тези са обречени в битката с изкушенията на нощна София. Самите те, ако нямат задължението да са на стадиона, на терена, нямаше да гледат мача. Толкова е отегчителен този състав! Толкова много го биха под път и над път, че няма как да трогне софиянеца.

Крайно време е тиквите в БФС да проумеят това. Крайно време е на този национален отбор да се погледне сериозно. Не можеш да го пратиш да играе по едно и също време, когато две родни телевизии дават Англия - Италия и Германия - Аржентина! Всъщност може, но нека мачът е на "Ивайло". Във Велико Търново настъпи футболен Ренесанс. Отборът се върна в "А" група, а хората - на стадиона. Ама "Ивайло" нямал лиценз. Не е сериозно. Ти кажи на общинарите, на клуба, че мислиш да им дадеш мач, да видим дали регионът на Цецо Цветанов няма да се подготви. Ще дойдат 20 000 души, ще дадат по 20 лева. Остави ги след това тези 400 000 на домакините и ще довършат и стадион и всичко. Същото може да се направи и в Стара Загора, където са били винаги гладни за футбол. Да не говорим за Разград. Защо трябва да срещаме Кипър пред 2000 души на "Герена", когато можеше контролата да се играе при шампионите пред 6000? Дори Бургас в този курортен сезон изглежда далеч по-приветлива футболна дестинация от центъра на София.

България не е Англия, че националите ни да играят само на "Уембли". Той е винаги пълен от над сто години. Той е част от едно кралство, което и до днес се крепи благодарение на традициите. И поне футболните са всички пътища да водят към "Уембли". Иначе във всички останали страни вече бягат от столиците си. Бундестима, Скуадрата, Ла Фурия пътуват от град на град като част от мащабна бизнес-програма на местните федерации. Всеки мач на Италия извън Рим носи печалба на местната федерация от минимум 2 милиона евро! Значи богатите италианци тръсят начин как да изкарат пари на гърба на Пирло и компания, а на нашата опърпана федерацийка не и пука, че може и да изкара нещо покрай Никито и компания.

В крайна сметка няма какво да се сърдим на националите. Те са си това и толкова могат. Ако можеха повече нямаше да играят в разните Ордун, Мордун и прочие спор, а в Милан или Барселона. Затова няма как да очакваме от Попетата чудеса на "Васил Левски". Особено, когато е празен. Тогава този, който се спъва от топката, дори не го е срам от това, защото няма кой дори да го освирка. Докато в Стара Загора, в Разград, в Ловеч дори ще е доста по-различно. И още нещо. В БФС все чакат някакви милиони за национална футболна база. Не е ли по-добре да ги инвестират в подобряването на два-три стадиона. В градове, в които скоро професионален футбол няма да има. Например като Благоевград, като Плевен. И контролите да се играят само там. Сигурен съм, че "Христо Ботев", че "Слави Алексиев" никога няма да останат толкова тъжно празни, като "Герена" в сряда вечерта.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар