A+ R A-

Левски и Ботев обричат ЦСКА на дълга мъка

Петък, 17 Август 2012 09:52 | Владимир Методиев, sportline.bg | |

Оценете
(0 гласа)

cskafenoweЦСКА няма никакъв шанс за елитно съществуване, при предлаганата форма на издръжка от Инициативния комитет. Поне това показват последните 20 години на "А" група. На практика всички отбори, издържани на коалиционен принцип се провалиха, няма как и в ЦСКА това нещо да успее. Възможно е само при влизането на обещания от Бойко Борисов "Газпром". Или друга фирма от този ранг. Единствено наличието на мегаспонсор или на мегасобственик гарантира на "червените" някакъв шанс да се преборят за място в тройката. При това не говорим само за днес, а за много години напред. Ако в Борисовата градина ще се прави революция, тя не трябва да е като Ивайло Свинаря. Събарят наякакви хора този тиранин, но не знаят какво следва. И така повеждат клуба към нов деспот, който ще се възползва от ситуацията.

Всъщност по-точно е да се каже, че днешният революционен комитет в Борисовата градина прилича на този на Ленин. Убиваме царя, взимаме властта и след това...глад. Защото, когато бедните взимат властта, те няма как да се справят с нея. Те гледат да нахранят първо себе си, пък след това каквото остане за народа. Т.е. нищо. Лудогорец обяви бюджет от над 12 милиона лева за този сезон! Издръжката на Левски също гони тези нива. Ботев (Пд) само до момента вече е инвестирал 4 в база и играчи, значи и Цветан Василев ще мине кота 10 милиона! И срещу тази коалиция от над 35 милиона какво предлага ЦСКА? Партньорска издръжка. Не е сериозно. Не и за ЦСКА. На Чезарито годишният му оборот бил 2 милиона лева. Според която и да е икономическа логика, това означава, че печалбата му е около 170 - 200 хиляди лева годишно. Какво ще остане за него, какво за издръжка на семейството му и най-важното - за ЦСКА? Я има 00-40 бона, я - не. Останалите в Инициативния комитет са същите - кой продава салам, кой керацуда, кой цигари по второ направление. Това не е сериозен бизнес, когато говорим за издръжка на клуб като ЦСКА. Не е сериозно ЦСКА да разчита на това. И самите хора, готвещи революцията, трябва да си дадат сметка, че после тя ще изяде тях. Защото не със Стоичков, със Стоичковица, ЦСКА е обречен, когато трябва да води битка с милионите на КТБ, на Домусчиев, на ВТБ.

В Борисовата градина прекалено преекспонират съдбата на Ботев. Да, там феновете свалиха Димитър Христолов. Но не намериха пари за издръжка на клуба дори във "В" група! Нищо, че в новия УС влязоха над 15 местни бизнесмени. Разбирате ли, даже в третия ешелон е невъзможно да се преживее с коалиционна структура, ако искаш да си първи!? Затова и дойде Цветан Василев. Дойде, защото му дадоха клуба на чисто от "В" група, да го развие. И той го вдигна до елита с цената на доста милиони. В ЦСКА подобно нещо е невъзможно по много причини. Първо няма бизнесмен вече у нас, който да се ангажира с ЦСКА на ниво "В" група. Няма такъв и за ниво "А" група, докато Гърнетата най-накрая не извадят поразиите си на бял свят. Неслучайно Инициативният комитет нищо не казва какво ще се прави с дълговете на боклукчиите. И знаят ли ги въобще превратаджиите какви са размерите на вътрешните задължения на ЦСКА.

Не знам дали е случайно, но някой днес разиграва в ЦСКА същото, което се случи при влизането на МТел и Майкъл Чорни в Левски. Тогава превратаджията Любо Пенев (между другото съветван от част от днешните червени троцкисти - б.р.) бе номиниран от Евгени Бакърджиев да катурне Илия Павлов в ЦСКА. След безпрецедентна държавна намеса, "Мултигруп" бе изхвърлен от клуба, заличено бе по скандален начин неговото АД и регистрирано ново такова на името на Чичовото. И какво стана? Хората, които обещаваха милиони на Любо за издръжка в един момент се оттеглиха и ЦСКА остана в идиотското положение да играе с един отбор в Европа и с друг във вътрешното първенство. На всичкото отгоре при пуча Любо и хората му не бяха прегледали документите на клуба. И така вместо да преживяват с траншовете по трансферите на Мартин и Стилян Петрови, парите директно отиваха в касата на "Мултигруп" за покриване на задълженията на ЦСКА към корпорацията! Нещо, което чака сега и водените от Емил Димитров бизнесмени, ако е вярно, че ЦСКА има задължения към "Титан" от над 8 милиона лева. Ато е вярно. И изходът ще е направилите революцията да я изтъргуват с някой сериозен бизнесмен. За да оцелеят самите те. Както през 1999 година на Любо Пенев му стана ясно, че за него няма бъдеще сам. И затова постепенно джироса ЦСКА на Васил Божков.

Просто без нов Божков ЦСКА е обречен, колкото и глупости да говорят Инициативните. И така е по цял свят, където командват парите. Не може да пребориш 12-те милиона на Лудогорец, когато срещу тях изправяш 60-те хиляди на Чезари, нито пък да спреш 15-милионния Левски с 20-те бона от свръхпродажбата на тератангрината керацуда! Така че да живее революцията в ЦСКА, ама какво правим след нея!?

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • хахахахаха ....тая мастия Илиян

  Прочетете още...

   
 • Автора е Андрейчо пе..ла,запитай се кой му е платил зада я напише.

  Прочетете още...

   
 • Благодарим на всички за съболезнованият а и искрените думи !

  Прочетете още...

   
 • домакинско поражение от Левски (София) с 0:3. Двубоят се игра на ...

  Прочетете още...

   
 • Да поясня ОЩЕ ВЕДНЪЖ, белким вденете: 2013 Мач за купата Срещу Нафтата ...

  Прочетете още...

   
 • А ти сигурно помниш като маймуните-по неколко часа. Напомням...не ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!