A+ R A-

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?" Избрана

Четвъртък, 06 Октомври 2016 15:17 | | |

Оценете
(1 глас)
Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани с непрестанните преписвания на новини от PlovdivDerby.com по един или друг начин. Може би причината е, че наскоро в "любимия" ни П24 назначиха морален спортен журналист, който може сам да достига до новините си и няма нужда да краде от нас. Последните два дни обаче едни наши други колеги преминаха всякакви допустими граници. И понеже единственото, за което се борим в PlovdivDerby.com е труда ни да се уважава, сме длъжни да покажем на всички, как работим ние и как го правят други.

 

От около 2 седмици PlovdivDerby.cоm знае за идеята на стадион Локомотив Пловдив да се издигне временна трибуна на мястото на Бесика! Как и защо знаем си е наша работата! Това работим - да достигаме до информация. За да бъдем обаче коректни към читателите си, изчакахме идеята да се превърне в реална новина. Повярвайте ни, много малко от нашите колеги биха направили това. Напротив! По-скоро биха пуснали информацията още преди 14 дни, без да им пука особено истина ли ще се окаже тя или не! За нас в PlovdivDerby.com обаче е от изключително значение новините ни да са потвърдени и реални. Това бе и причината да изчакаме с разкриването на тази информация. И така! Вчера сутринта публикуваме новината за временната трибуна на Лаута (ВИЖ ТУК). След това публикувахме новината й за предстоящата концесия на стадион Локомотив (ВИЖ ТУК), между другото публикуваме и потвърждение на новината на 7 дни спорт, че билетите за следващите домакински мачове ще са от 1 лев (ВИЖ ТУК). В общи линии всичко, върху което работихме във вторник, го публикувахме в сряда сутринта и го направихме достояние на нашите читатели. 

 

Един сайт обаче решава, че то така не може. Хем иска да има супер интересните новини на PlovdivDerby.com, хем обаче не може да признае, че някой друг е свършил журналистическата работа! И за това публикува следните заглавия:

Screen Shot 2016-10-06 at 14.29.13

Признаваме! Наистина е "Иновативно"! Само можем да предположим, как е протекъл разговорът:

- Ало, г-н Крушарски, вярно ли е това, което пише в PlovdivDerby.com!

- Да!

..............

- Благодаря, лек ден!

 

Както и да е! Ден да мине, работа да симулираме! Да ама не! Вчера, докато посочените по-горе и впрочем всички останали  звъняха на г-н Крушарски цял ден, само и единствено, за да потвърдят написаното от PlovdivDerby.com, ние продължихме да РАБОТИМ по тези две теми (Временната трибуна и Концесията на стадион Локомотив). В резултата на СВЪРШЕНАТА ОТ НАС РАБОТА, тази сутрин публикуваме нови два изключително интересни материала по темата! А именно: "В Локомотив Пловдив искат временната трибуна за дербито с Ботев! Фирма направи оглед вчера!" - ВИЖ ТУК и "Ексклузивно ИНФО на PlovdivDerby.com: Локо иска и Векта на концесия!" - ВИЖ ТУК!

 

Е, както виждате, ние пак си свършихме работата! В интерес на истината материалът ни за концесията на Векта започваше с изречението: "След като вчера PlovdivDerby.com буквално взриви цялата черно-бяла общност под тепетата с разкритията ни за новата временна трибуна и намеренията на Христо Крушарски да вземе стадион Локомотив на концесия, днес сме готови да зададем нова тема на деня на останалите медии, като с интерес ще очакваме да потвърдят новината ни по всички възможни канали." В крайна сметка обаче решихме да изтрием това изречение от публикацията ни и просто да си свършим работата и информираме без да се хвалим сами. Но май сгрешихме, защото по обед гореспоменатите ни вече колеги "избухнаха" с нов въпрос и нови отговори от извора:

Screen Shot 2016-10-06 at 14.40.59

Уникална експедитивност и резултатност! Само в рамките на 4 минути, колегите са стигнали до 2 страхотни "авторски" новини. БРАВО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА!

 

За нас в PlovdivDerby.com остана единствени удовлетвореността за това, че сме разкрили 5 наистина интересни новини, но остава и горчилката от отношението на някои хора към труда на колегите им - в случая към нас! Няма обаче кой да ни отнеме удовлетворението да прочетем в някой футболен форум: "Щом Дербито го пишат, значи е истина и е проверено!" или "Чакам PlovdivDerby.com да го публикува, за да повярвам!" Тези думи и мнения за работата ни доказват, че работим правилно! Защото това, че не сме цитирали собственик, президент, директор или който и да било, не вкарва съмнения в читателите ни, защото за тях е достатъчно да видят в новината марката "PlovdivDerby.com"! И само за информация, ДА и ние потвърждаваме новините си от извора!

И ние грешим! И ние имаме камъни за дялане, но се стараем да имаме и морал, а не да трупаме дивиденти на гърба на работата свършена от други!

Искате ли пример за това? Ето ви един такъв от вчера:

Screen Shot 2016-10-06 at 15.04.29 copy

Виждате ли плюсчетата? Хората уважават честността!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!