A+ R A-

„Винаги с Вас" не се дава просто ей така. За него трябва да се бориш, трябва да си го заслужиш Избрана

Неделя, 02 Октомври 2016 17:51 | Атанас Майоров; PlovdivDerby.com | |

Оценете
(3 гласа)
„Винаги с Вас" не се дава просто ей така. За него трябва да се бориш, трябва да си го заслужиш

В петъчната вечер Локомотив Пловдив загуби с 2:3 от Пирин Благоевград. Но това далеч не беше най-страшното нещо. Локомотив е губил и преди, със сигурност ще му се наложи да губи и в бъдеще. Най-тревожното беше начинът, по-който се стигна до поражението. Черно-белите бяха слаби, бяха безлични, но най-жалкото е, че бяха бездушни. А вярната публика на Локомотив съвсем не заслужава именно това, най-малкото заради факта, че всеки един фен отделя от личното си време и средства, за да следва отбора по всички краища на България. Привържениците на „Смърфовете" са взискателни, винаги са били такива и ще бъдат, но се изисква съвсем мъничко, за да влезеш в техните сърца. Те искат да виждат раздаване на 100%, изгаряне на терена до последната капчица сила, за да кънти от трибуните познатият рефрен „Винаги с Вас", без значение от крайния резултат. Но това „Винаги с Вас" не се дава просто ей така. За него трябва да се бориш, трябва да си го заслужиш. Изглежда много простичко.

 


След последния съдийски сигнал, собственикът на Локомотив Христо Крушарски беше бесен. И с право. Босът изрече силни думи, като дори намекна, че е готов да изгони всички и отборът да заиграе само с юноши. Юноши, които обаче ще знаят цената на това да носят черно-бялата фланелка. В едно от последните си интервюта, Крушарски обяви, че ще направи вътрешно разследване и ще „реже глави", ако разбере, че някой в клуба прави нещо нередно. Дали ще падат глави след Нова година, зависи единствено от финансовия благодетел на Локомотив.

 


За самия мач няма смисъл да се прави анализ, всеки един, който го е гледал, има своя гледна точка за това какво се случи в петък вечер на стадион „Локомотив" в парк Лаута. Според едни Локо подцени съперника си, според други това са реалните възможности на отбора, а според трети някой се опитва да подлее вода на Илиан Илиев и спортно-техническото ръководство. Дори се появиха твърдения за черно тото, нещо, в което искрено ми се иска да вярвам, че са просто спекулации, родени от болни мозъци. Разбира се, всеки има право на лично мнение. Да, Локомотив отбеляза 2 гола, но пък получи 3 в своята врата за едно полувреме и то от отбор, който не беше вкарвал попадение далеч от дома от началото на шампионата.

 


Видно е, че Локомотив Пловдив има потенциал да бъде сериозен фактор в Първа лига, особено след като на кормилото на клуба застана Илиан Илиев. Черно-белите го доказаха многократно с прекрасни игри от началото на календарната година. Лаута Арми застана твърдо зад специалиста, същото направи и Христо Крушарски. Това изглежда като най-адекватното решение за момента, защото Локомотив се нуждае от здрава дисциплина, много работа и най-вече спокойствие.

 


Паузата в шампионата заради Световните квалификации идва в много подходящо време за Локо. Всеки един от футболистите на клуба има две седмици да се успокои, да изчисти своята глава и да осъзнае какво значи да носи емблемата на Локомотив на гърдите си. Защото както Христо Крушарски каза, Локомотив Пловдив е име в българския футбол и винаги ще бъде такова. Оттук нататък всичко е в главите и краката на играчите. И само те могат да върнат позагубеното доверие от страна на своя собственик и най-вече на публиката, на която дължат всичко.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!