A+ R A-

Горе главите, Ботевисти! Избрана

Понеделник, 05 Септември 2016 16:25 | Андрей Спасов | |

Оценете
(18 гласа)
Горе главите, Ботевисти!

Горе главите, Ботевисти! Сега повече от всякога жълто-черните фенове трябва да се обединят! Трябва противоречията да спрат! Ден преди Съединението жълто-черната част от Пловдив има нужда от Обединение! Защото днес двама инвеститори, се отказаха от инвестиционните си намерения. Дали планирано, дали емоционално, дали обмислено или не - вече няма значение! Красивите обещания за силен отбор и построен стадион ще останат само добри намерения! Само господата Самуилов и Чандъров знаят сами за себе си, когато изричаха обещанията за Колежа, дали бяха искренни! Ако са били честни с феновете на Ботев и към себе си - жалко за пропуснатите от канарчетата ползи! Ако ли не - има ли вече значение? Ботев Пловдив е на 104 години! Пак ще го има и пак ще пребъде!

 

Но феновете, жълто-черната любов, ще трябва да бъдат впрегнати за пореден път! Жълто-черното семейство в момента е разделено, скарано! Старите муцуни обвиняват младите фенове, които спряха тренировката на Митов. Други ботевисти обвиняват Бултрас и Сдружението за двете обръщения към собствениците! Сдруженците (акционери в клуба) обвиняват всички останали, защото никой не знае, какво били направили те за благото на Ботев, и когато станело ясно, всички щели да им благодарят. КПБП обвиняват - и аз не знам, кой вече обвиняват! Забележете обаче, колко организации и всяка със собствен управителен съвет или друг вид лидери, или управленска структура! Сдружение, КПБП, Бултрас, Кауза Колежа... Само наличието на толкова различни самостоятелни бойни единици, говори за разделението! А и в Сдружението, и в КПБП, и в Бултрас, и в Кауза Колежа са все ботевисти! Юмруци долу момчета, хайде сега всички заедно по трънливия път, ръка за ръка, рамо до рамо... Веднъж го направихте, можете отново!

 

Любовта към клуба трябва да възкръсне, защото тя ще е тази, която ще го вдигне отново! Ще е трудно! Без Колежа, без Цветан Василев чакащ на стендбай, без легендите, без бизнесмените ботевисти! Цялият този пъзел бе късан от емблемата на Ботев Пловдив парче по парче в последните няколко години!

 

Наемниците се разбягаха още миналата седмица! Гризещи от плътта на жълто-черния клуб ще продължат да напускат потъващия кораб, който остана без своите собственици! Ще останат само тези, които са готови на лишения и компромиси в името на клуба. Много ясно от утре ще проличи, кои бяха заплатаджиите, лапачите и прочие в Ботев. Много бяха обвинени в тези грехове. Справедливо или не! Всеки ще получи своята присъда в близкото бъдеще! Тези, които ще останат ще са част от новото начало, което неизбежно предстои. Тези, които ще си тръгнат, нека бъдат живи и здрави!

 

Истината за клуба обаче ще трябва да излезе наяве! Задължения, акции, кредитори, дарители, концесии, всичко... Дойде време да хвърлите всички документи на масата! Нека всеки един Ботевист да знае, какво се случва с голямата му любов, какви проблеми има, кой му пречи, кой му помага!

 

Кой е готов да се бори за любовта си? Кой е готов да понесе кръста за греховете на всички (на собственици, на директори, на фенове, на футболисти, на треньори)? Кой ще преглътне егото си в името на Ботев без да поглежда назад и без да мърмори: "Аз нали ви казах!"

 

Белята стана! Връщане назад няма! Успех на всеки един, който ще помогне за това Ботев да оцелее и да се възроди... още веднъж!

Медия

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Парите за подлеза на гарата са жълти стотинки пред десетките милиони ...

  Прочетете още...

   
 • Щом си жълтур значи не си никва "майна" а прост селянин! По- добре ...

  Прочетете още...

   
 • Иване, хубаво е да излизате по ресторанти и барове заедно, но още ...

  Прочетете още...

   
 • Така като гледам май страдаш от раздвоение на личността. Сам си пишеш от ...

  Прочетете още...

   
 • СТРАХОТНО ПОПАДЕНИЕ Е ТАЗИ СТАТИЯ, БРАВО НА ПЛОВДИВДЕРБИ! ВИНАГИ Е БИЛО ...

  Прочетете още...

   
 • Отдавна ст. Локомотив се предлага на концесия, но никой не го искаше. Какво ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...