A+ R A-

Ботев боледува! Лекарството е само едно! Избрана

Неделя, 07 Август 2016 12:00 | Андрей Спасов | |

Оценете
(12 гласа)
Ботев боледува! Лекарството е само едно!

"Ботев боледува!" Това ми каза онзи ден Армен Амбарцумян, докато пихме кафе, след като случайно се засякохме в Капана! И Армандо е прав. Е, то не остана човек, който да започне работа в Ботев, било като футболист, било като треньор и да не си тръгне като болен. Ботев разболя Вили Вуцов, поболя Пепо Пенчев, изпрати на легло Ермин Шиляк, а сега е на път да "тръшне" и Николай Костов.

 

От началото на сезона специалистът, който още с пристигането си на Коматево се хареса с изказа си на феновете, говори и се държи като човек с висока температура. Първо остана изненадан, че Локомотив Пловдив са търсили с дълги подавания най-добия си футболист Мартин Камбуров. След това заяви, че след гръмката европобеда Лудогорец ще е емоционално изтощен, за да стигнем до: "В 44' имаше тъч за нас..."

 

Сега, на Костов ли нещо му стана или Ботев просто разболя и него? По-скоро второто! По-скоро Николай Костов е напълно наясно, защо нищо не върви, но разбираемо, не може да го каже и се чуди, какво да измърмори пред камерите. А има ли човек, който си тръгна от този клуб и да каза, какво го е мъчило? Аз не мога да се сетя.

 

Кое ще е лекарството за можещия Костов, натъртвам - МОЖЕЩИЯ? За играчите, за директорите, за Васко Василев - Стълба, който се разплака, когато видя на какво е заприличала тревата на Колежа в началото на лятото... Кое може да разпали лудостта на Енгибар Енгибаров, кое ще върне усмивката на лицето на Костадин Видолов, кое ще разбуди биткаджията в Георги Марков, кое ще даде самочувствието на Костов, че води наистина голям отбор?

 

Лекарството е стадион Христо Ботев!

 

Защото човек, когато е болен, се прибира у дома и там се лекува. Там Костов ще е познатият на всички специалист, там Енгибаров ще е лудият ботевист, там Видолов ще е усмихнатият магьосник, там Георги Марков ще е познатото ренде и перде! А, ако тези хора са себе си, те ще го предат на играчите! Тогава Ботев Пловдив ще е можещ като Костов, луд като Енги, магичен като Коцето, биткаджия като Марков!

 

Лекарят, който ще изпише лекарството обаче, ще са феновете. Няма да са Чандъров, Самуилов и Палийски. Триото шефове могат да бъдат аптекарите, тези, които ще дадат хапчето (разбирайте - посторят Колежа). Но феновете, те са тези, които трябва да предпишат лечението. И трябва да го предпишат много скоро. А за да може Ботев да си купи лекарството с отстъпка от Здравната каса (разбирайте с подадена ръка под някаква форма от държавата), ще трябва малко работа! Защото ЦСКА си взеха стадиона по Здравна каса - направо безплатно! Взеха си емблемата, взеха си всичко, но направиха така, че да ги чуят!

 

Много скоро цяла България трябва да разбере, че феновете на Ботев искат да ходят на мачове на стадион Христо Ботев! Цяла България трябва да усети и да знае, че бултрасите копнеят за Колежа, лягат с мисълта за него и стават с нея. Защото с каузите - до тук, повече не може! И феновете не бива да чакат журналистите да питат собствениците, какво се случва със стадиона, а трябва да накарат същите тези собственици да си спомнят, какво са обещали и "наистина да не спят, докато не го построят". Защото и Самуилов, и Чандъров, и Палийски винаги могат да отговорят на "неудобния" въпрос с: "Работим"! А това няма да промени нищо, няма да ускори нищо, няма да помогне и на тях самите да изпълнят плановете си, намеренията си, обещанията си!

 

Феновете са тези, които ще покажат на всички в тази държава, че си искат своя дом, домът на Ботев Пловдив. От Бойко, през Тотев, та до министъра на културата, ако искате. Те трябва да знаят, че феновете на Ботев обичат дома си и не могат без него! Защото до този момент - това, което се вижда, говори на вождовете друго! А същите тези вождове също дадоха някои гръмки обещания, които се знаят от не малко хора под тепетата!

 

Време е за действия! Време е за позиция!

 

Бученето по форуми и социални мрежи: "Ама Самуилов обеща" няма да помогне. Нито на Ботев, нито на Самуилов и компания, нито на никой. Ботев ще има стадион, когато всички свързани с жълто-черната идея вървят в тази посока! Собственици, президент, директори, феновете, деятели, легенди... Ако всички споменати, чакат другите да свършат работата, а те самите някой ден просто да седнат на готово на седалките на Колежа - няма да стане!

 

На Колежа място за тези, които "заставад зад..." - няма да има. Седалки на стадион Христо Ботев  ще има само за тези, които са вървели и са се бори за Каузата рамо до рамо!

 

Б.а.: "А, между другото..." няма да помогнат и статии с популистки заглавия. 'Щото всички знаем, к'во стана и никой не е длъжен да го поправя! 'Щото, кой питаш, "к'во стана със ст. Христо Ботев"? Цветан Василев - 'дето вече го няма ли? Ония - 'дето му прилапа всичко ли? Другия - 'дето не направи нищо да му попречи ли? Самуилов и Чандъров 'дето взеха клуб с куп задължения ли? И всъщност, кой си ти, който настройваш фенове срещу собственици? За един приятел питам, 'щот забрави да се подпишеш?

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • хахахахаха ....тая мастия Илиян

  Прочетете още...

   
 • Автора е Андрейчо пе..ла,запитай се кой му е платил зада я напише.

  Прочетете още...

   
 • Благодарим на всички за съболезнованият а и искрените думи !

  Прочетете още...

   
 • домакинско поражение от Левски (София) с 0:3. Двубоят се игра на ...

  Прочетете още...

   
 • Да поясня ОЩЕ ВЕДНЪЖ, белким вденете: 2013 Мач за купата Срещу Нафтата ...

  Прочетете още...

   
 • А ти сигурно помниш като маймуните-по неколко часа. Напомням...не ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!