A+ R A-

Фен: Аз обичам Ботев по моя начин и съм убеден, че това е по-правилната любов

Петък, 13 Май 2016 16:26 | | |

Оценете
(4 гласа)
Фен: Аз обичам Ботев по моя начин и съм убеден, че това е по-правилната любов

Аз обичам клуба Ботев Пловдив! Аз се радвам, милея и страдам с клуба Ботев. Когато отборът на Ботев играе, цялата ми мисъл и съзнание са съсредоточени в играта – пея, викам, скачам, радвам се, ядосвам се – преживявам това, което се случва на терена – не мисля за нищо друго. Не ме интересува кой е президент, кой е ръководител, кой носи жълто-черното райе, защото на това райе пише Ботев. И този Ботев е този, който аз обичам. Така е всеки мач, от както съм обикнал този клуб. Когато печелим радостта е неописуема, когато загубим болката е силна и съкрушителна. Но всичко минава докато дойде време за следващия двубой и така вече години на ред. По-хубаво е когато печелим - спор няма, но и преживяното след загуби и проблеми се преодолява. То е нужно за да не забравям, че футболът е просто част от живота и притежава и това негово толкова важно свойство – за да оцениш хубавото трябва да преодолееш и лошото.


Но и в двата случая, поведението ми не се променя – преживявам това, което преживява и Ботев. Когато отборът не върви, страдам и аз, но това не ми пречи в момента, в който започне мачът отново да се изпълвам с надежда и копнеж за победа. И отново да викам, пея, надявам се и изживявам мача с пълни сили. Не ми пречи, че футболистът Иванов е изиграл 10 слаби мача преди този, не ми пречи, че треньорът Петров е объркал смените миналия мач, не ми пречи, че директорът Георгиев е избрал лоша екипировка за този сезон. Това не ми пречи да си обичам моя Ботев и да го подкрепям до край, защото обичта ми е вечна, и за нея няма значение дали лично харесвам хората и техните действия, които в този миг от историята представят Ботев. Съдбата е направила така, че сега тези хора се трудят и защитават честта на Ботев, а аз за да защитя моята чест и тази Ботев, ще ги подкрепям и ще ги подкрепям докато отново съдбата не ни раздели. Няма значение, какво ще преживеем заедно – победи или загуби – аз ще изпълнявам моята роля като част от Ботев – да подкрепям, да преживявам това, което преживява и моят Ботев с надежда за най-доброто.


Простичко казано – когато Ботев играе, аз съм на стадиона, пред телевизора или пред компютъра със затаено сърце и гледам с надежда и копнеж за победа през цялото време. Надъхан и оптимист до край! Вярвам в нашите възможности – на нашите футболисти, на нашите ръководители, на нашите фенове! Не подлагам никого под съмнение докато Ботев играе, защото така мога само и единствено да навредя на Ботев.


Има и друга любов към Ботев. Любов, която кара хората в стремежа им да търсят най-доброто за Ботев да са готови да отрекат и заплюят всекиго, който не вкарва голове, не купува автобуси, не строи стадиони, не пее цял мач, бил той дори и част от клуба Ботев Пловдив. И това докато Ботев играе на терена и очаква подкрепата на всички, които го обичат. Тази любов кара хората да обясняват колко е зле отборът и клубът, как ще загубим следващия мач, как нямаме кадърни футболисти, как трябва да се уволняват служители на клуба.

 

Тази любов не е моята! Тази любов не може да ме накара да съм горд и щастлив фен на Ботев никога! Нито когато хуля и псувам при неуспехите, нито когато Ботев печели!


Аз обичам Ботев по моя начин и съм убеден, че това е по-правилната любов. Само тази любов може да помогне на отбора и клуба Ботев. Всеки има правото сам да избере отбора на сърцето си, ако не се е родил Ботевист...

 

Автор: Неизвестен

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...