A+ R A-

Гласът на фена: Ако Костов не развърти метлата, нито отбор ще имаме, нито той ще остане треньор! Избрана

Събота, 30 Април 2016 10:50 | | |

Оценете
(7 гласа)
Гласът на фена: Ако Костов не развърти метлата, нито отбор ще имаме, нито той ще остане треньор!

След вчерашният пореден лош резултат в шампионатен двубой за Ботев Пловдив феновете на канарчетата са раздвоени в мненията си. Нормално страстите се разгорещиха, а Николай Костов също започна да изпуска нервите си, въпреки, че е един от най-уравновесените треньори в България. Костов с недоумение гледаше усмивките по лицата на част от служителите в Ботев Пловдив и не можеше да повярва, че само няколко минути след загубени 2 точки у дома на Коматево имаше хора, които не показваха никаква болка или разочарование от лошия резултат. Предоставяме на вашето внимание мнението на един от читателите на PlovdivDerby.com, което ни направи впечатление. Даваме думата на обикновения фен, защото, както самият той обяснява: "Ботев, без нас публиката, не може да съществува! Ние сме солта на играта. Без нас, футболът е без мислен"!

 

Виждам, че моите колеги са много разгневени заради пропуснатата победа. Каква щеше да бъде разликата в оценката на мача, ако резултатът бе останал 2:1? Трагедията е именно в това, че победата замъглява разсъдъка и никой не си задава въпроса: имаме ли отбор, имаме ли добра игра, имаме ли бъдеще? Нима въпросителните около отбора нямаше да продължат да съществуват, ако бяхме победили? Някой ще каже: победителите не ги съдят! Аз за разлика от останалите не се радвам на моментния успех. Аз желая постоянство в труда, постоянство в изявите, надграждане в персонално и отборно отношение! Когато треньорът знае какво иска, знае как да го постигне, работи, изисква от другите да работят, резултатите няма да закъснеят. И обратно, една победа не ще заличи проблемите. Значи трябва да се тръгне от анализ на проблемите, да се намери пътя за решаването им и да се действа. Ето защо отборът има СТР, което трябва да работи като юмрук за да се получат исканите резултати.


За мен отборът е разделен на млади и стари. Няма единство. Костов не успява да ги обедини. И няма треньор, който да може, защото има конфликт на интереси. Никой от старите не желае да си даде белия хляб. Смениха няколко треньора, сега е на ред Костов! Ако Костов не ги изпревари. Ето защо в предния пост призовах Костов да не подновява договорите на завераджиите. Трябва след края на шампионата всички да ги изгони, да вземе нови хора и да гради отбор. Между другото видяхте ли какво се случи с Черно море и Н. Спасов, който прибра Пл. Николов и още няколко такива, като него? Абсолютно огледални процеси! Костов трябва да стисне зъби, ние също и да изтърпим още няколко мача, но след това, ако не развърти метлата, нито отбор ще имаме, нито той ще остане треньор!


За мача, конкретно ще кажа няколко неща. Първо: от изявлението на Неделев разбирам, че отборът не разбира къде са проблемите, а си мислят, че са страхотни и само в определени моменти губят концентрация и току виж противника ги наказал. Иначе, направо са медалисти! Тези хора не са на ясно, че последните два отбора им вкарват по два гола на собствения стадион и това не се дължи на случайност, или моментно отпускане! Нещо повече, те вкараха и трети гол, който съдията неправилно отмени. Тасков не ми е любимец, но да търсим проблемите си в него, е кощунство! Сто пъти повтарям, че средната ни линия позволява на противника да овладее топката, да я обработи, да се огледа, да изчака нападателя да се пласира, да я подаде точно, или да разстреля вратаря ни безпроблемно. И това е, защото не пресират противника, а седят на 5 метра от тях. И обратно, когато са във фаза атака, трябва да се разгръщат, да търсят празните пространства, за да може владеещият топката да има опции, поне на двама да я подаде. И тук идва въпроса с физическата подготовка. Нещата се получават до 50-60-та минута и след това всичко рухва. Защо Тошев днес вкара? Къде беше Даната, къде бяха централните защитници, а къде бяха преди това и халфовете ни? Защо Маркиньос вкара? Нали имаше персонален пазач? Къде беше пресата на средната ни линия? А вратарчето? То дали не трябваше да се намеси по-решително?


Ще си позволя и няколко думи за младия Милев. Това момче играе вече десетина мача, но освен едно тичане, нищо друго не показва. Индивидуалната му техника куца. Къде е поемането на топката, освобождаването от противника, къде е удара? Трябва да се работи и върху демаража! Доверието не може да бъде безгранично. Трябва да работи индивидуално с Видолов ли, с Пашев ли, но не може централен нападател да няма удар във вратата! Марин, докато е свеж, надбягва противника, но след 50-та минута почва да се схваща. А когато няма пространство пред него се чуди какво да прави, защото няма и един финт. Серкан днес ми се понрави, защото беше по-смел, тръгваше и напред, работи и с двата крака, а освен това има заложби на плеймейкър. Трябва още по-смело и бъдещето е негово! Тошко вкара прекрасен гол, но от него се иска да бъде мотор, да не спира, да увлича, да нахъсва младите. Той може много, но трябва да го показва всеки мач, всяка минута. Трябва да се лее пот от него, а не да се пести. И работа с десния крак. В България може да му стига само левия, но в Майнц- не!


Колеги привърженици на Ботев, трябва да имаме търпение, не трябва да съжаляваме за стари играчи, трябва да гледаме напред в бъдещето, а то е на младите. Някои от тях ще се наложат, други ще се изложат. Процесът ще е дълъг. Ще се мине през много загуби и победи, но важното е да се работи и да се вижда израстване в персонално и отборно отношение. Това ще се постигне, ако новият собственик заложи на умни, кадърни и работливи хора, обичащи Ботев! Ние ще подкрепяме, но и ще бъдем коректив! Ботев, без нас публиката, не може да съществува! Ние сме солта на играта. Без нас, футболът е без мислен. Надявам се новият собственик да го знае това. С Бога напред!


На края бих искал да честитя Великденските празници на всички християни, да им пожелая здраве и успехи!

Коко

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!