A+ R A-

Селската чест от Разград

Четвъртък, 29 Ноември 2012 12:33 | sportline.bg | |

Оценете
(0 гласа)

103553Ако през годините сме виждали много пошлост и мърсотия в българския футбол, то сега ставаме свидетели на събирателния образ на всичко най-гнусно и нагло. Само за малко повече от една година Лудогорец успя да отврати всички от себе си. Селска чест, натруфена с много пари. Това е лицето на тима от Разград. А Чичко Паричко е решил да си играе на Роман Абрамович. Няма лошо, но защо става на гърба на другите?

52 мача срещу тях не е свирена дузпа! Ами не е ясно как Сър Алекс още търпи Видич, а не е взел Барт или Гулдан. Момчетата обаче не са виновни. Дори на тях им писна от простотията на началниците и треньорите им, които си мислят, че са хванали Дявола за опашката и затова още през зимата ще направят всичко възможно да си тръгнат. Дори и те не се радват на победи като тази вчерашната в Пловдив.

Киро, а ти доволен ли си? Нали преди няколко месеца подскачаше? Пречеше ти реферът от мача с Динамо. Недоволстваше, че си е говорил с Бокшич? Е, сега кеф ли ти е, когато "свирчовците" вечерят и си викат "Наздраве" със световноизвестния Петричев?

Взехте трите точки. Браво! Може и шампиони пак да станете. Е и!? Това може да се купи. Особено в държава като България, която е пълна с жалки люде. А после? Нищо. Пак на село, но с начесана селска чест. Историята, феновете и традициите обаче не можете да купите. Не става! Никога не можете да бъдете като Ботев, Локо, ЦСКА и Левски. Вие ще си останете с лелките с тиквите, които ще ви се радват, а вие ще си мислите, че сте най-великите. Няма шанс!

Вчера обаче сбъркахте! Сбъркаха и послишковците от БФС! Точно срещу тези не трябваше да го правите. Срещу друг – да, но тези ще ви запалят чергата. Те не търпят гавра. Не подвиват врат. Като им удариш шамар не дават другата буза.

Прекалено много ви се събра. Вие настроихте червени, сини, жълто-черни и черно-бели срещу себе си. На едните се пращаха платени биячи, на другите платени съдии... Когато нанасяш удари обаче трябва да можеш да издържаш на такива. Е сега си стегнете задните части.

Явор Пиргов, sportline.bg

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!