A+ R A-

Защото Коледа означава семейството... и любов! А тя - любовта, днес бе черно-бяла! Избрана

Неделя, 20 Декември 2015 20:16 | | |

Оценете
(5 гласа)
Защото Коледа означава семейството... и любов! А тя - любовта, днес бе черно-бяла!

Коледа – едно магично време от годината, в което семействата по цял свят се събират в бащиния дом. Подходящо време за всеки да прекара скъпоценно време с близките си. Та за това, днес, едно огромно семейство се събра заедно. И то не за първи път, а за десети. Юбилейно издание на Черно-бялата Коледа, която е събитие, организирано единствено и само от феновете на Локомотив.

 

Залата препълнена, както винаги е била – и в добри, и в лоши времена. Празникът започна по български – гайдари и тъпанджии засвириха ритми от популярни черно-бели песни, и накараха цялата зала да настръхне. След това се показаха кадри от предишни издания на този прекрасен празник. Стотици зрители бяха върнати назад във времето, и с поглед към бъдещето си пожелаха традицията да съществува поне още 100 години.

 

Последва връчване на плакети на племенницата на Жоро Илиев – Ивона Илиева, и шампионът с Локомотив от 2004г. – Георги Петров. И двамата бързо си припомниха атмосферата от годините, когато черно-белите бяха шампион. Публиката ги посрещна радушно, със скандирания. Жоро Петров трудно намираше думи, с които да опише своето изумление от феновете на Локомотив. Благодарност за стореното през годните получи и дългогодишен спонсор на черно-белите, за да се знае: Който е подал ръка на Локо, никога няма да бъде забравен. Атанас Узунов излезе да поздрави всички от името на Христо Крушарски, който в момента е в чужбина и от който се очаква да направи от Лаута отново образцов дом.

 

Но всичко това бледнееше пред най-трогателния момент. Ако си родител на пораснало дете знаеш, какво е чувството, когато получиш първия си коледен подарък от твоята рожба. Дали ще бъда рисунка, дали скромен подарък с пари събрани от джобните за закуска. Един родител винаги пази първия такъв спомен. Е, днес близо 1000 "деца" "родени" на Лаута и закърмени с магията на ВЕЛИКИЯ Аян Съдъков му поднесоха своя коледен подарък. И като всеки родител... той се разплака.

 

Всичко започна с видео, посветено на легендата на черно-белите. И млади, и стари чуха за най-великите моменти в кариерата му като футболист. По телефона се включиха Стойчо Младенов и Пламен Гетов, които също го поздравиха, и му пожелаха да пребори несгодите. Бате Айко оцени този момент и той ще остане за винаги в голямото сърце. Момент, който разчувства всеки един в залата. Под бурните аплодисменти на изправилата се на крака публика легендата трудно можеше да намери думи. Но те не бяха нужни. Неговото изражение казваше достатъчно. Той благодареше на всеки един, който го е подкрепял през неговия живот. На всеки един... от голямото черно-бяло семейство. Защото Коледа е семеен празник! И защото любовта е това, което крепи едно семейство. А любовта днес - тя бе черно-бяла!

Медия

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Трима бяха 2002. Вратаря днес също беше една година по-малък!!!!

  Прочетете още...

   
 • Вярвайте му мангали той е точния човек.

  Прочетете още...

   
 • Те сега са се скрили, нали са от И Д И Л. Може би скоро ще се опашат с ...

  Прочетете още...

   
 • Задавихте се от злоба черно бели комплексари.Дор и и без стадион сме ...

  Прочетете още...

   
 • Приятел ,не Зума доведе Крушарски а съвсем друг човек!Мястото на легендите ...

  Прочетете още...

   
 • Жълтите са китайци циганите са ти в огледалото.

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...