A+ R A-

Фискалното дерби Избрана

Събота, 17 Октомври 2015 09:40 | Юлиян Ангелов, в-к Марица | |

Оценете
(1 глас)
Фискалното дерби

Седмица преди кметските избори Пловдив доживя и първото си фискално дерби във футбола. На Локо -Ботев футболът може да не е на топ ниво довечера, но поне по трибуните на „Лаута" всички фенове ще са с „бандерол". От Ботев отказаха да продават билети по предложената им от черно-белите схема: Ботев да получи 500 талона, срещу раздаването, на които да бъде събирана цената на билета от 10 лв. Същинските билети, с които феновете трябва да минат през входа на сектора за гости на „Лаута", да бъдат предоставени едва няколко часа преди началото на срещата и да се намери начин да се раздадат на привържениците срещу показване на предварително заплатените талони.


От Ботев обявиха, че подобна „продажба" на талони, които не са фискален документ, не е в унисон с изискванията на действащото данъчно законодателство и същевременно крие своите рискове и логистични проблеми. Жълто-черната управа не е съгласна и с предварително обявената цена от 10 лв, която противоречи на изискването на чл.ЗЗ, ал.6, буква Б от Наредба за първенствата и турнирите в системата на БФС. Тя изисква от клуба домакин „да не допуска цената на билетите за привърженици на гостуващия отбор да надвишава цената на билетите, която се заплаща от привържениците на отбора -домакин за същата категория място, освен ако двата клуба не са се споразумели за това.


От Локомотив не са съгласни с това, че билетите са скъпи, тъй като миналата година цената е била същата.
Въпреки голямото напрежение между ръководствата обаче проблемът изкристализира. Право, куме, в очи истината е следната: За черно-бялата част на Пловдив той е, че вече няколко дербита подред в сектора на гостуващата агитка проникват над 500 зрители с фалшиви билети. Локомотив предоставя 1000 билета на Ботев, а на трибуните има още 500 с билети на цветен ксерокс.


В Ботев проблемът е, че отпусната бройка за феновете им е двойно по-малка от нормалното.
Напук на разразилата се истерия едно е сигурно - „Лаута" няма да е с изпълнен капацитет довечера. Точно затова не е много ясен мотивът на домакините да откажат поне още 1000 билета за Ботев. Ако не сте гледали класирането и двата отбора са пред Пирин и подобно „дебри на дънните риби" е от значение само за егото на феновете. Дали има 1000 повече или по-малко фенове на Ботев не е от значение за крайния резултат. Двата най-слаби отбора в А група, след Пирин, ще направят един равностоен мач, тъй като просто са еднакво лежерни.

 

Ботев е с най-слабото нападение (пак без Пирин), а заедно с Локомотив имат двете най-слаби защити в групата.
По презумпция футболът трябва да ни носи само радост. Затова - без значение за кого ще сте довечера, забавлявайте се. Дори, лоши на терена в черно и бяло или в жълто-черно, са вашите любимци. Може да не стават, но все пак това е Гордостта на Тримонциум - мачът за всички нас.


Седмица преди кметските избори в Пловдив имаме първото чисто фискално дерби.Нека в Локомотив и Ботев не забравят - купуването и продаването на билети без трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата е престъпление. Дано на „Лаута" довечера, освен феновете, и футболистите на терена бъдат с „бандерол" - истински. Е, ако не на 100 процента, то поне половината, печелившата. Другите? Че на кой му пука за загубилите, пък били те и морални победители. Локо или Ботев - изборът е ваш. Довечера от 20 часа на "Лаута". А песимистите? Те да си останат пред телевизорите срещу 3.96 лева на месец. Това е!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар