A+ R A-

Искат да пишем и говорим за футбол, а самите те не го правят! Избрана

Четвъртък, 15 Октомври 2015 18:39 | Андрей Спасов | |

Оценете
(2 гласа)
Искат да пишем и говорим за футбол, а самите те не го правят!

Задава се стотното издание на пловдивското дерби що се отнася за сблъсъци между двата отбора на ниво А група. Водещите заглавия отново включват думите "битка", "скандали", "разправии" и т.н. Сигурно нормалния фен иска да прочете и нещо футболно, нещо стойностно, нещо за любимия си футболист, нещо за тактиката, за контузените, за настроението, за проблемите, за предимствата, за нагласите, а бе нещо за любимия си отбор. Четете обаче само за скандали, за разправии, за надлъгване и декларации, призиви от фенове.... То верно, че феновете са с класи над тези на терена, но вече тотално изместиха акцента към трибуните от това, която предстои на зеления килим. И защо е така ли? Защото не се страхуват от собствените си сенки!

 

Футболните хора работещи в двата клуба искат от нас журналистите да пишем за футбол. Не за премии, не за скандали в съблекалните, не за бойкоти, не за оставки... Искат, но сами не ни дават шанс да го направим. Преди малко завърши предпоследния работен ден преди поредното пловдивско дерби. Старши-треньорите на Локомотив и Ботев - няма да дават пресконференции, поне съобщения за такива няма. Без да сме звъннали на пресаташета да ги попитаме - е ясно. Вече няма за кога!

 

И така! Няма да има отговори, защото няма да има въпроси. Утре акцентите отново ще са върху феновете, а не върху тези, които печелят пари от футбола. Утре основните новини ще са отново за феновете, които ще надъхат двата отбора преди Дербито. А треньорите - те пак сигурно ще замълчат.

 

И понеже знаем, че ни четете и то редовно! Утре  - спрете се пред камерите. Кажете нещо футболно! Защото вие сте футболните хора - не ние!

 

А иначе, успех и на двамата в предстоящата ФУТБОЛНА битка!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!