A+ R A-

Слънцето изгря на Лаута! Ще погалят ли лъчите му школата и Бесика? Избрана

Петък, 25 Септември 2015 15:47 | | |

Оценете
(2 гласа)
Слънцето изгря на Лаута! Ще погалят ли лъчите му школата и Бесика?

Есенното слънце изгря на Лаута. Днес над спортния комплекс времето е доста по-топло и приятно в сравнение с последните години. 

 

Трансферната бомба под тепетата е е дело на Локомотив Пловдив. Черно-белите привлякоха в редиците си един от най-именитите играчи в родната А група. Шампионът на България с ЦСКА и Лудогорец Емил Гъргоров вече е футболист на смърфовете. След като с финансовите си претенции Гъргоров отказа от себе си редица отбори от чужбина, както и българските Ботев и Черно море, черно-белите от Лаута явно успяха да изпълнят условията на звездата.

 

Трансферът освен от спортно-технически характер е положителен за Локомотив и от психологически. Както за феновете, така и за всички работещи и играеше за клуба. Подписът на Гъргоров е сигурен знак, че финансовите проблеми на тима от Лаута вече са в миналото. Христо Крушарски е името, който напълни джобовете на играчи, треньори и служители, а днес осигури и подписа на Гъргоров. От Локомотив Пловдив категорично отказват да разкрият, кой още помага финансово на клуба, след като заявиха преди време гласно, че са се договорили и с втори спонсор, който обаче не иска да се разкрива.

 

Скрит, неразкрит, ясно е че новият благодетел рамо до рамо с Крушарски започнаха да работят с размах. Сега обаче на Лаута освен да задоволял нараненото си в последните години его, в които постоянно бяха във финансов колапс, трябва да впрегнат финансите на новите благодетели и в една много по-важна и съществена посока. Резултатите на терена са важни, но има и по-стойностни неща, които могат да осигурят на смърфовете по-добро бъдеще. Школа и материална база!

 

Вече почти месец чакаме от Лаута да обявят нов шеф на школата. Дали Христо Крушарски не трябва час по-скоро да погледне към академията на черно-белите и да насочи част от финансите и управленските си умения в тази посока. Децата на Локо Пд също заслужават най-накрая да се почустват малко от малко като съучиниците си, които тренират в Коматево. Крушарски спомена хотел на Лаута, в който е готов да инвестира. Да се надяваме въпросния хотел да е замислен и като пансион за млади таланти, родени извън Пловдив.

 

А като се заговори за материална база, голямата болка на феновете на Локо Пловдив със сигурност е онази бутната от Марешки трибуна, бутната преди едни други наближаващи избори. Ако Крушарски и останалите, които сега подадоха ръка на Локо Пловдив успеят поне да стартират реализирането на проекта Трибуна Бесика, имената им ще останат в историята на черно-белият клуб. Въпреки всичко, което Коко Динев причини на имиджа на Локо Пд през годините, никой не е забравил това, което той направи за материалната база на Лаута. Факт, който показва, че феновете на Локомотив помнят, кой какво оставя след себе си. И доброто и лошото.

 

А лошите времена за Локомотив като че ли за момента остават в миналото. Заплатите започнаха да се плащат, трансферни бомби започнаха да гърмят... За всички ще е интересно в каква посока ще продължи управлението на Крушарски. Защото вече е ясно и на малките деца, че макар и "само" спонсор, неговата дума е най-тежката в момента на Лаута.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар