A+ R A-

След оставката на Бащата: В Локо трябва да режат до кокал!

Сряда, 23 Септември 2015 09:48 | Дончо Донев, Марица | |

Оценете
(4 гласа)
След оставката на Бащата: В Локо трябва да режат до кокал!

Оставката nа Христо Колев отново нажежи до червено страстите във и около Локомотив. Този път обаче тя запали червената лампа, която даде знак, че нещата на Лаута са в батака, макар и финансовата криза да е вече в история. Гениалният мълчаливец си тръгна като мъж. Без да се оплаква и без да обвинява някого. Той изкара начело на родния си тим в най-трудния момент от историята му И напусна точно когато дойдоха парете в парка зад ВСИ. С това Бащата показа, че все още на този свят думи като чест, достойнство, клубна вярност не са изпразнени от съдържание.


Без пукната стотинка повече от половин година Христо Колев успя да съхрани отбора и да го спаси от изпадане. Да бие Ботев насред Коматево, да елиминира Локо (Сф) и да изведе възпитаниците си до полуфинал за Купата. Там той бе предаден отвътре, но отново прие всичко върху себе си и не стовари вината на предателите.


С оставката Христо Колев показа, че на любимия му Локомотив е нужен тотален рестарт. И всичко трябва да се изгради от основи, като се реже до кокал. Той самият не пожела ролята на касапин. Не за друго, а защото сам не може да проумее как може съотборници да си крещят обиди. Как може някой да не оценява доверие и как някой, вместо да се покрие от срам, търси вината в по-младите. Сега тези същите със сигурност ще леят крокодилски сълзи, тъй като няма как да не разберат какво са загубили. Защото едва ли скоро не само на стадиона, а в живота си ше срещнат толкова талантлив и чист човек. Родна, българска карма си е да оценяваме човек едва когато го загубим. За щастие. Христо Колев си е жив и здрав. Макар и' много разочарован. Лично аз съм скептик, че този път нещо може да го върне на треньорския пост сега. Веднъж той преглътна принципите си и след оставка се върна. Това всъщност бе и най-голямата му победа в кратката треньорска кариера. Тя бе над самия себе си. И благодарение на тази победа Локомотив не се разпадна и оцеля напук на недоимъка.


Сега черно-бялата общност трябва да пали свещи последното златно момче да не си тръгне завинаги. Защото личностите правят историята. А Христо Колев е човек с мисия! И го доказа.

 

*Заглавието е на редакцията

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...