A+ R A-

Дали активността в селекциите на Ботев и Локо е реалното отражение на вече започнали благоприятни процеси

Четвъртък, 10 Септември 2015 09:48 | Георги Атанасов; в-к Марица | |

Оценете
(1 глас)
Дали активността в селекциите на Ботев и Локо е реалното отражение на вече започнали благоприятни процеси

Панаирно време се задава в Пловдив, а на Лаута и в Коматево вече се усети. Ботев и Локо не си губеха времето през шампионатната пауза и се оказаха най-активни на пазара. Трансферите, които осъществиха грандовете под тепетата, може би идват да покажат, че катаклизмите, които ги тресяха в последната година, са на път да останат в миналото. От известно време и в двата лагера се говори за големи фирми, които ще поемат издръжката и ще успокоят феновете с no-добри и сигурни времена. Да се надяваме, че тази активност в селекцията е реалното отражение на вече започнали благоприятни процеси, които да заличат негативните спомени от най-близкото минало.
Ботев и Локо са в долната половина на таблицата, което не отговаря на традициите и амбициите им. Лошата инерция от предишния сезон продължаваше да ги преследва и в началото на сезона двата отбора все още се лутаха в крайности. С новите попълнения надеждите за трайно стабилизиране изглеждат по-големи, поне на книга. Жълто-черните удариха на камък в опитите си да се сдобият с Романов и Гъргоров. но привлякоха Орлин Старокин и конгоанците Рахафи Кифуети и Жоел Цибамба. Първият е утвърден, доказан футболист, другите двама тепърва трябва да оказват качествата си след добрите впечатления, които оставиха в контролата срещу Локомотив ГО в събота. Ако се доверим на традицията - би трябвало да заиграят с успех в атаката на канарчетата. Друг конгоанец - Феребори Доре. се оказа най-силният трансфер на Ботев в ерата на Цветан Василев, но рухналият проект попречи на пълната му реализация в отбора. Така че на Ботев му върви на конгоанци. А плюсът е. че двамата ще засилят конкуренцията в най-невралгичната зона в тима за момента - нападението.


Локо привлече Стефан Велев, който също минава за един от добрите футболисти в родния шампионат Очаква се халфът да стабилизира и раздвижи средната линия на черно-белите. Говори се и за още един чуждестранен играч, който ще пристигне на проби. Отборът на Христо Колев - Бащата и без това минава за един от най-опитните като селекция с няколко имена от шампионския отбор от 2004 г. Това би трябвало да е достатъчна гаранция тимът да отлепи от дъното. Засега не се получава, но първенството е дълго. А и в родната А група в последните години е многократно доказано, че опитът е много по-ценен от младостта. Талантите все повече минават в графата "застрашени от изчезване".

 

С новите придобивки. Ботев и Локо сами си вдигнаха летвата. Сега очакванията към тях ще бъдат доста повече. Защото липсата на класа в определени линии, от която с основание се оплакваха треньорите, вече не би трябвало да стои като оправдание. В очерталата се неособено качествена, но равностойна А група, двата пловдивски отбора определено имат аргументи да стъпят на по-здрава почва. Ако не успеят да го направят - това би довело до поредните провалени надежди. Които сега са много по-големи отколкото в началото на сезона.

 

*Загалвието е на редакцията

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!