A+ R A-

Няма виновни, всичко върви по план

Петък, 04 Септември 2015 12:51 | sportal.bg | |

Оценете
(0 гласа)
Няма виновни, всичко върви по план

Нищо ново под слънцето. За голямо съжаление България пак се провали. Случи се това, което повечето българи очакваха. Разбира се тайно се надявахме да направим чудо, но за пореден път ни се наложи да преглътнем солидна доза горчилка.

Нека поне ние погледнем обективно и да бъдем честни, защото няма кой друг. Направиха ли ви впечатление изказванията на Петев и футболистите от националния отбор още преди мача с Норвегия? Ръководителите в БФС могат да бъдат спокойни, тъй като след време биха могли да имат достойни заместници в лицето на сегашните футболисти. Какви оправдания само, какво чудо. Насаждал се негативизъм, който им пречил.

Атакували ги тенденциозно и т.н, и т.н. И да не забравим - очакванията да победим Норвегия били големи. Браво, трябва да признаем, че добре са усвоили тези прийоми. Истината е, че са толкова зле, че започва да им се обръща все по-малко внимание. Тези медии пък, които призовават да се внимава с критиките, защото има и такива, са толкова жалки, че просто нямам думи. И трябва да разберат , че не помагат като прикриват слабостите и издънките на ръководители, треньори и играчи, а пречат.

След подобно представяне националите трябва да бъдат разкъсани от критики и да не спират докато нещо се промени в положителна посока, макар че не ми се вярва. Не говорим за тенденциозност и обидни квалификации.

Нужно е да си кажем нещата директно, без да навлизаме конкретно в спортно-технически анализ. То няма и кой знае какво да се коментира в тази насока, тъй като разрухата е пълна. Националният тим е толкова слаб, че дори не успява да ядоса българския футболен запалянко.

От това по-лошо няма, тъй ясно показва, че феновете са загубили вяра. Тези на стадиона беснеят няколко минути и щом прежалят парите, които са дали за билети, им минава. Поне едно или две положения да бяха създали избраниците на Петев, за да ни накарат да съжаляваме, че не сме взели нещо от тази среща.

Иначе оправдания много. Това са ни били играчите и нямаме други. Много интересно какво се прави в последните години тенденцията да се промени? Каква е причината Левски и ЦСКА да са в това състояние? Не смятат ли от БФС , че и те имат вина макар и да е по-малка от ръководството на грандовете.

Затварянето на очите, навеждането пред силния на деня и бездействието е един вид съучастничество . С тези компромиси дотук го докараха. Ама всички от централата едно знаят да повтарят. Осигурили бюджета и добри условия и толкоз. За кой оставиха организацията в родния футбол. Нали те администрират първенството.

Колко години трябва да минат да накарат клубовете да си оправят стадионите и тренировъчните бази. Оттам се започва. Докога ще се взимат играчи в националния отбор не заради спортната форма, а да могат за бъдат продавани?

Няма как да искаме футболистите да играят редовно в клубовете в чужбина. Все пак знаем как се моделират и повечето от тях как са трансферирани. Разбира се има и изключения. Взети са на мъка, със сериозни протекции от страна на някой мениджър и с хиляди условности. Няма как да изискваме повече, след като не е работено както трябва, когато е било нужно. Няма как да изградят навици на 30 години.

Вижте, че изцяло се разчита на индивидуалните качества и моментните проблясъци на отделните футболисти. Ако Ивелин Попов например има ден и му върви играта, може да се докопаме до някой точка. Като отбор обаче сме кръгла нула и щом срещнем що-годе организиран тим, срещаме трудности. Дори и качествата на противниковите състезатели да не могат да се сравняват с тези на нашите момчета.

Ако вземем гледната точка на БФС , виновници няма. Може би са прави, защото всичко върви по начертания от тях план. Ако питате ръководителите на клубовете в "А" група, ще кажат същото. И наистина е така. Хора, разбере едно нещо.

Никой няма полза българският футбол да върви. Ако националният тим се класира на големи форуми, няма да бъде зависим от хората, които дават пари уж от собствения си джоб. По простата причина, че ще влизат милиони от УЕФА и ФИФА . Тогава те няма да бъдат незаменими. Не казвам, че ръководителите в БФС не искат да се класираме на Европейско или Световно първенство.

Ако го сторим случайно, добре дошло. Само, че тук има нещо много важно. Желаят, но без да се променят създадените от тях порочни и нефункциониращи правила, които никой няма право да нарушава. Ако пък ли не, голяма работа. Ще разчитат на чудо следващият пък, а дотогава ще станем свидетели на хилядите им оправдания.

Важното е техните пионки, с които са се заобиколили да са около тях, за да им повдигат самочувствието. И разбира се избраните от тях футболисти. Майната му на футбола, успехите и феновете. Важното е бизнесът и далаверите покрай най-популярния спорт да вървят. Ако постигнат нещо да е с техните хора, колкото и некадърни да се те, иначе мерси...

При това положение не се съмнявайте, че скоро и по-слаби отбори от Норвегия ще започнат да ни се подиграват.

Същото се отнася и за голяма част от клубовете. Целта на нашите управници е да държат в зависимост отборите, за да може да ги използват по всякакъв начин. Никой не желае да гради нещо смислено, тъй като изисква много труд и постоянство. По-лесно е да се краде. Така ще е докато им се позволява.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар