A+ R A-

Костадин Видолов е Бащата на „Ботев"!

Сряда, 18 Март 2015 08:27 | 7dnifutbol.bg | |

Оценете
(5 гласа)
Костадин Видолов е Бащата на „Ботев"!

Пловдив е особен град. Не, всъщност е уникален! Защото само там едните си имат Бащата, а другите... също. Бащата на „Ботев" е Костадин Видолов. Всичко, ама всичко най-хубаво за този отбор в последното петнайсетилетие е свързано с мълчаливеца от Войсил.
Той беше човекът, който крепеше „Ботев", когато Димитър Христолов се чудеше как да го затрие. Коцето две години сам удържа „Ботев" в елита. Веднъж, аха дори да го закара до топ 5. Феновете пълнеха стадиона заради него. И го опразниха заради него, когато той си тръгна. След това вече нямаше какво да спаси Христола.
Костадин Видолов обаче е така свързан с „Ботев", че без него няма... „Ботев"
И това най-добре се видя, когато се появи „Ботев" на феновете, „Ботев" на обичта. Кой ли не се изреди на треньорския мостик. Кой ли специалист не дойде с визитката си. И накрая кестените ги вадеше той. Първо, сам качи тима от „В" в „Б" група. После се наложи да оправя бакиите на Хубчев и Радуканов. Изведе Канарите на бараж със „Спортист" (Своге) и го спечели. Така го направи, че докато публиката го носеше на ръце в "Овча купел", Цветан Василев обеща: "За такъв отбор винаги ще има пари".
И наистина имаше. Ядоха ги обаче други. Такива като Мъри, като Саид, заради които „Ботев" плати най-скъпото 5-о място в историята на България. Коцето го забравиха. Всъщност сети се за него единствено Тервел Златев. Сети се да му забрани да стъпва на базата. Влияел зле на отбора с думите си.
Представяте ли си Костадин Видолов да влияе зле на „Ботев"!?
Слава Богу, това безумие не продължи дълго. И каква ирония на съдбата! Трябваше „Локомотив" на Бащата да бие „Ботев" в "Коматево" за Купата на България, за да се сетят "жълто-черните" за своя Баща. Върнаха го в отбора като помощник на Петър Пенчев. Всъщност, ако питате Пепо, те са тандем. Това обаче няма значение. За „Ботев" е важно, че Видолов е отново на пейката. Както стана дума, Пловдив е особен град. Пейките му също са такива. Затова и не гледайте кой с каква тапия е на нея, а кой какво прави. Като гледаш пейката на „Ботев", разбираш, че Пенчев е треньорът на отбора, а Видолов – сърцето му. Затова и Коцето тича 20 метра, за да се радва на гола така, както някога го правеше като футболист.
А най-печеливши от всички са младите момчета на "жълто-черните", тези като Гамаков, като Чунчуков, като Дрянов и останалите. За тях няма нищо по-добро на тези години да се учат от Видолов. И види се добре учат, щом вече са в топ 6.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Да, в друг мач си играл! То селянията ви е изписана на лицето на всичките ...

  Прочетете още...

   
 • Тактиката ни за мача с Нафтата е ясна: даваме им мача без проблем. Нито ...

  Прочетете още...

   
 • в тоза сайт мразят да си слагат имената :) сигурно ги е срам :)

  Прочетете още...

   
 • Платена статия!

  Прочетете още...

   
 • пълни глупости,явно аз съм играл в друг мач днес,любопитен съм кой е ...

  Прочетете още...

   
 • Тате Асане,защо мирише така лошо в буферската колиба? Защото дишаме ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!