A+ R A-

И в калта на „Лаута“: Вива Канари!

Четвъртък, 12 Март 2015 22:58 | 7dnifutbol.bg | |

Оценете
(2 гласа)
И в калта на „Лаута“: Вива Канари!

И в калта на „Лаута": Вива Канари!
Автор: Васил Гърков
Дата: март 12, 2015
botev

Пловдив има своите нови футболни герои. Те са в "жълто-черно". Това може да не е най-силният „Ботев" и не е! Но това е една от най-героичните формации на отбора за всички времена. Всяко едно от тези момчета заслужава своето място в дългата "жълто-черна" алея на славата. Вчера тя можеше да бъде заличена. „Локомотив" (Пд) изхвърли „Ботев" от Купата на България. Ако вчера го беше изхвърлил и от топ 6, щеше да е фатално за Канарите. Те обаче оцеляха. И ако през уикенда се справят и с демобилизирания тим на ЦСКА, ще сътворят една от огромните сензации в "А" група, намествайки се в топ 6 за сметка на „Левски"!
Блатото на Лаута роди новите герои. Те се бориха докрай в калта. И пребориха кошмарите си. Какво да кажем за Иван Цветков, за Мариян Огнянов, за Лъчезар Балтанов? Всички тези изхвърлени по една или друга причина от „Левски" са напът да пратят "сините" за гъби. Това обаче не е най-важното. Точно те преобърнаха традицията. За първи път от повече от десетилетие „Ботев" отново е историческият властелин на Пловдив
Канарите поведоха с една победа на „Локомотив" в дългогодишния сблъсък. Традиция, обърната от последните 5 успеха на "жълто-черните", в основата на които е левскарското трио. Всъщност да се извиним. Това не е левскарско трио. То е на „Ботев"! Защото Маца и Балтанов никога не са се борили за „Левски" така, както сега го правят за Канарите. За Иван Цветков да не говорим. Отдавна не отбор, а клуб не е бил толкова зависим от един човек. И поклон доземи на Цветков, че осъзнава това. И вчера на Лаута той бе онази опора на „Ботев", без която никой не може.
Ами какво да кажем за Томаш Иршак и Адам Стаховяк? Особено за първия! Още в началото на годината техните пари бяха безцеремонно орязани почти наполовина. Двамата обаче не само играят, ами играят като зверове. Иршак бе и вчера необходимото голямо сърце на добре работещия организъм. Би се с всички от „Локомотив", спря всички от „Локомотив". Реабилитира всички онези вечно мрънкащи чужденци в „Левски", ЦСКА и „Лудогорец". Показа, че у нас моралът на играта може да бъде съхраняван и от такива като него, които мислим, че са в България само за пари.
Може би трябва да завършим с треньора Петър Пенчев. Прекалено е сух! Не мисли, че футболът е започнал от него като Станимир Стоилов. Не лежи по локвите като Велислав Вуцов. Но за сметка на това е напът да изведе отбора си до един от най-истинските успехи в историята му. Всъщност вече го изведе – „Ботев" е жив, а Пловдив отново пее "Вива Канари"!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар