A+ R A-

Дербито на джентълмените!

Петък, 06 Март 2015 23:23 | | |

Оценете
(3 гласа)
Дербито на джентълмените!

Пловдивското дерби се завръща към романтичния си период. Този, от който мнозина от нас помнят или малко или нищо. Дербито отново принадлежи на пловдивчани. То няма да се реши от парите на Георги Илиев или на Цветан Василев, а ще бъде битка на мъжеството, на честта, на джентълменството. Вчера две пловдивски момчета показаха качеството, с което пловдивчани се гордеем и парадираме - джентълменството. Петър Пашев и Петър Пенчев говориха пред медиите и въпреки няколкото провокативни въпроси, запазиха добрия тон, запазиха феърплея. Не си позволиха нещо, което преди тях си позволяваха много хора, заслепени от парите на Илиев или Василев, и надмощието над съперника. Не си позволиха да се направят на интересни само и само, за да се харесат на собствените си фенове. Не го направиха, защото нямат нужда от това. Нямат нужда да се доказват. Нямат нужда тепърва да печелят благоволението на привържениците. Те са си местни момчета. Всички ги знаем. Всички ги познаваме. И за това се държаха и като такива.

Прави впечатление, че последната почти година и футболистите на двата отбора започнаха да изпитват респект един към друг, започнаха да уважават съперника. Всичката злоба, омраза и агресия оставят за терена. Там тя е позволена. Но когато Мачът свърши всичко е забравено.

Затова сме сигурни, че каквото и да стане в неделя на терена, няма да видим танци, забити знамена, бой между играчите или други подобни щуротии.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар