A+ R A-

От читателите за читателите: Приятели, неволята е на път да ни поведе по правилния път

Сряда, 18 Февруари 2015 09:46 | | |

Оценете
(7 гласа)
От читателите за читателите: Приятели, неволята е на път да ни поведе по правилния път

Уважаема редакция, надявам се да публикувате това мое обръщение и лично мнение, към феновете на Локомотив Пловдив.

Благодаря ви,
Нубар Калустян

Скъпи приятели Локомотивци, причината да се обърна към вас са две статии, публикувани не отдавна.
Първата беше написана от човек като нас, фен на Локомотив. Нямам намерение да и обръщам много внимание, тъй като всичко в нея е вярно и до болка познато на всички ни. Автора Андон Андреев ни представи колко малко би коствало на всеки един от нас, самоиздръжката на любимия ни отбор.
Втората и за мен по важна статия е интервю с Деян Колев, в която той споменава че, от няколко седмици той и останалите от ръководството, работят върху изграждането на напълно нова стратегия за самоиздръжка на отбора. Стратегия която разчита не на един основен спонсор, а група от по-малки спонсори, като допълнение към приходите от официални мачове – продажба на билети, доходи от ТВ права...
Приятели, неволята е на път да ни поведе по правилния път. От нас зависи дали ще го извървим или ще се потопим обратно в недоразумението което е родния футбол днес.
За наше съжаление, сме прекарали половината от 20 век под управлението на най-идиотския политически режим познат на човечеството и четвърт век след неговия „край" все още не можем да поправим неговите последствия. Футболът ни не прави изключение. Футболния ни съюз се оглавява от човек, чието главно и единствено умение в живота му е да улови бързо движеща се към него топка. В управлението на футболната ни централа има търговец на оръжие и един бивш бензинджия, контрабандист на горива и кой знае занимаващ се с какво днес.
Локомотивци огледайте се, вижте ни футбола, отборите му и техните собственици. Това ли желаете? Поредния „мастит бизнесмен", едва завършил средното си образование, висящ по лагерите на отбора си?!? Къде другаде в нормалния футболен свят, сте видели някой да харчи от собсвените си пари (понеже едва ли има печеливш клуб у нас, едва ли някога е имало) за кефа на 500, 1000 или 5000 души средно на мач? Никъде, защото това не е възможно в нормалния свят.
В никакъв случай не твърдя че, не ни е необходим собственик, напротив, жизненоважен ни е в дългосрочен план. Опитвам се да ви убедя че, в сегашния си вид не можем да очакваме да привлечем нормално работещ бизнес за собственик. В днешния си вид АБСОЛЮТНО НИКОЙ ОТБОР В БЪЛГАРИЯ, не би привлякал нормален бизнес за инвеститор. Заставам зад думите си със 100% убеждение.
Ръководството на Локомотив Пловдив е на път (донякъде случаен) да постави основите на нещо неправено до сега в родния футбол, клуб плащащ на служителите си с приходи от продажба на билети, спонсорство и реклами. Самоиздържащ се футболен клуб. Поне ще се опитат, но това може да се реализира единствено и само с наша помощ! При нас няма партизани и герои на Отечествения фронт – не очаквайте помощ! От нашите редици не е излизат медийни политици – не очаквайте помощ! Отърсете се от наложеното ви като нормално, погледнете напред към бъдещето, то не е ново, то е навсякъде където се играе силен футбол.
Гласувайте доверие на тези хора които се опитват да направят нещо добро за отбора ни. Присъствието ни на Лаута помага на Локомотив и вреди на недоброжелателите ни.
Застанете зад Бащата и неговите момчета, те няма да ви разочароват!

Нубар Калустян

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!