A+ R A-

Баровците в "Кършияка"

Неделя, 08 Февруари 2015 11:00 | Юлиян АНГЕЛОВ, в. Марица | |

Оценете
(1 глас)
Баровците в "Кършияка"

Преди време чух един хубав виц: Майк Тайсън отишъл на тренировка с велосипед. Оставил го пред залата с една бележка - НЕ ПИПАЙ - МАЙК ТАЙСЪН! След тренировката вместо велосипеда намерил друга бележка - НАСТИГНИ МЕ - ЛАНС АРМСТРОНГ!

Сетих се за него, когато реших да представя хората, които дърпат конците в Марица Пловдив. Клубът отсам реката винаги е бил различен. Знаел съм, че повечето от привържениците в Кършияка предпочитат любимците им да загубят с 5:6 и да направят 3-4 крачола на съперника, отколкото да спечелят след много борба с 1:0. Край комина на Захарната и въздухът миришеше на футбол. Сега нещата са по-различни. Отоборът е в челото на В група, с реални шансове за промоция. Лошото е, че футболистите в момента са по-кът от началниците. След събрание през лятото на миналата година има две ръководства. Едното, което во главе с Петър Курдов и в момента управлява клуба, включва още Стоян (Тони) Стойнов. Финансирането е подсигурено чрез Алексей Петров-Трактора и ЛЕВ корпорация. Курдов обаче не признава легитимността на проведеното събрание през миналата години и не пуска във владение новия Управителен съвет.

Петимата избрани на събранието през лятото са Владимир Фатов, Георти Попов-Тумбито, Иван Кесов, адв. Георги Иванов и Веселин Тосев. Шеф на УС доскоро беше Фатов, но вече със задачите се е заел Георги Попов.

Владимир Фатов е бивш играч и треньор на Марица. Понастоящем е на работа към БФС като селекционер на Южна България при подрастващите.

Георги Попов-Тумбито е от хората, които нямат нужда от представяне.

Иван Кесов е бизнесмен, собственик на хранителна верига "Триумф". Бивш футболен съдия и спортен организатор в "Битова тъкан".

Адвокат Георги Иванов е популярен с факта, че е човекът на Алексей Петров-Трактора в предишния УС на Марица. Наскоро си депозира молба за освобождаване от сегашния състав.

Веселин Тосев е бивш футболист на жълто-сините и Славия София. В момента се занимава със собствен бизнес и е един от моторите на отбора на ветераните, който се състезава в Б областна група.

В момента обаче решението на съда за легитимност на новия УС на Марица няма продължение и всичко край комина на Захарната е в ръцете на Петър Курдов. Кой крив, кой прав, преценете сами.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...