A+ R A-

Стойчо и Феро няма какво да делят, но има защо да си връщат

Четвъртък, 25 Октомври 2012 09:47 | Меридиан Мач | |

Оценете
(0 гласа)

ferariospasov33Сблъсъкът между Ботев Пловдив и ЦСКА е вълнуващ и заради задочния спор и надиграването на треньорите - Ферарио Спасов и Стойчо Младенов. Двамата са сред малкото български специалисти, които сами са изградили имената си в професията и са били начело на водещи отбири у нас. Общото сечение между тях е, че Стойчо и Феро са водили и ЦСКА, и Литекс, което е достатъчно висока оценка за качествата им. Когато обаче двамата кръстосват отборите си, нито един от двамата не се чувства комфортно на чуждото поприще. Обичаме да казваме, че никой не  е пророк в собствената си страна, но Младенов и Спасов са доказателства за точно обратното - те постигат успехите си у дома (съответно - ЦСКА и Литекс) и остават неразбрани на друго място.

Стойчо Младенов и Ферарио Спасов са пълни противоположности. Първият е екстровертен тип. Той има нужда непрекъснато да си създава врагове и да ги напада - така се "храни" и вдъхновява. Стойчо удря по масата, скърца със зъби, дава скандални пресконференции, развява синьото си сако. Най-много от всичко обаче обича да флиртува със сектор Г и да доказва "червените" си кръвни телца.

Феро е на противоположния полюс - той е затворен в себе си, не обича да се изтъква, очевидно мрази да е в центъра на вниманието и може да работи добре само когато го прави на спокойствие. Мустакатият треньор няма нужда от изкуствено напрежение, за да разкрие качествата си.

Единият е агресор, другият - отшелник. Точно заради тези качества Стойчо е боготворен на Армията, а Феро бе душен със шалче от фен на ЦСКА. И пак заради темперамента на двата Спасов създаде печеливш образ на Литекс, а Младенов имаше нелеп вид на птица в клетка в Ловеч, където нямаше на кого да се обясни в любов.

Разликите между двамата не спират дотук. Феро изповядва по-нападателен футбол, Стойчо предпочита играта на сигурно.  Почитателят на рока има афинитет към работата с млади футболисти, като бе в основата на Академията на Литекс, която дава днес актуални национали, а дори в краткия си период при червените лансира Костадин Хазуров. Младенов пък определено предпочита да ръководи доказани и опитни играчи, по възможност чужденци.

В събота един срещу друг се изправят Ботев и ЦСКА. В сегашния си вид свата отбора са почти напълно моделирани от треньорите си. Затова двубоят ще е на терена, но и на скамейката. Защото Стойчо и Феро няма какво да делят, но има защо да си връщат.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Какво може да се очаква от бежанци от ислямска държава

  Прочетете още...

   
 • вън пияНдето - вчера не можеше да каже един лаф по ТВ.

  Прочетете още...

   
 • Яко я загазихмеее.. Помните ли тия заглавия: Блиц: Водещият китайски ...

  Прочетете още...

   
 • тоя цървул цветков ли ще решава ,да събира багажа и да го няма тоя ...

  Прочетете още...

   
 • Смях!Мач да има манталитет.За първи път чувам такова нещо.Абе,дори и ...

  Прочетете още...

   
 • Обаче снимката е трепач майна! Бай Митю с децата си! Ей таз снимка ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар