A+ R A-

Цената да ги има “черно-белите”, да бъдат силни е... една бира

Вторник, 03 Февруари 2015 20:04 | Facebook | |

Оценете
(2 гласа)
Цената да ги има “черно-белите”, да бъдат силни е... една бира

Когато "Локомотив" (Пловдив) се оказа свободен и народен, хиляди бяха готови на всичко. Затова и хората, довели докрай революцията на Лаута, разчитаха на думите им. Направиха най-прозрачното нещо, пуснаха DMS линия. Пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и даряваш левче. Сметките бяха на месец да идват по 10-15 хиляди лева. Толкова, че и отгоре обещаваха онези, които се радваха на направеното от Деян Колев, от Велин Терзиев, от останалите върнали "Локомотив" на ултрасите.
Днес, половин година по-късно, положението на Лаута е тъжно. Не, не е свързано нито с футбола, нито с клуба. Отборът върви, на крачка е от полуфинал за купата. Страхове за оставане в групата няма. Управата пък прави всичко възможно да държи нещата в ред, даже и парите закъсняват само с месец, което е наистина героично. Тъжният вкус на тази ежедневна битка идва от факта, че футболисти и шефове я водят сами. За декември приходите от DMS линията са около 400 лева! За януари май ще са два пъти по-малко. Това ли е цената на любовта? Затова ли народът искаше "Локомотив" свободен – за да си спретне своето тридневно пиянство и да гледа сеир?
Сега, когато бъдещето на "Локомотив" е поставено на карта, козът трябва да е точно онази спяща досега сила – феновете. Цената да ги има "черно-белите", да бъдат силни е... една бира. Толкова струва SMS в подкрепа на идея, по която въздиша половин Пловдив. Ако ти, той, всички вие от Лаута веднъж седмично превъзмогвате жаждата си в името на "Локомотив", утре може пак да се върне другото пиянство. Футболното, локомотивското, което е много по-велико от това да се наливаш с бира.
Така че довечера като протегнете ръка към шишето, помислете дали не е по-добре да я оставите за утре, а вместо това... пишеш Loko, пращаш SMS на 17 777 и "Локомотив" е жив, свободен и народен!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Тоя Наско Милев не става въобще за футболист, а го пускат в А група да ...

  Прочетете още...

   
 • Нищо страшно не е станало.Такива загуби ще има още.По важното е че ...

  Прочетете още...

   
 • Серкан да сваля фланелката с номер 10 тя се носи в целия свят от велики ...

  Прочетете още...

   
 • АКО НЕ НИ ПОДПИРАТ СЪДИИТЕ СМЕ ЗА В ГРУПА С ТОЯ СЪСТАВ :-x

  Прочетете още...

   
 • МОЖЕШЕ И 0;6 ДА Е АМА ЩЕШЕ ДА Е ДОСТА СЪМНИТЕЛНО АТАКА ВЪРЗАХМЕ БЮДЖЕТА ...

  Прочетете още...

   
 • НА НАС ПЪК НИ ПРИЛИЧА НА ЛОТАРИЯ :lol: :lol:

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!