A+ R A-

Има ли живот след Вили?

Петък, 19 Декември 2014 08:49 | 7 дни спорт | |

Оценете
(1 глас)

Преди Коледа в Ботев получиха един дългоочакван подарък - главата на Вили Вуцов. Публична тайна е, че ексцентричният треньор не е долюбван в Пловдив и периодът му начело на канарчетата си беше по-скоро някакво мъчение и за двете страни. Сега обаче е много по-важно какво ще се случи с Ботев от тук нататък. Защото отборът има добри футболисти, повечето от които преди една година се бореха за медалите.

При Вуцов обаче жълто-черните не успяха да разкрият пълния си потенциал, като загатнаха в 2-3 мача за това какво могат. В повечето двубои Ботев го караше на ентусиазъм, агресия, надъхване и здраво ритане, запазена марка на Вуцов.  Но след като премине първоначалния месец на адаптация, за всеки треньор и играчите е много по-важно какво ще покаже отборът и какво лице ще демонстрира съставът на терена. При Вуцов и Ботев не се получи и двете страни се разделиха. Както се казва и вълкът сит, и агнето цяло. А пък и Вили не остана недоволен, след като прибра 4 заплати, за да си тръгне.

Тежката задача да вдигне отбора се пада на Петър Пенчев и местния специалист ще трябва да възражда този отбор от отломките. А както сме свикнали, след Велислав Вуцов не следва нищо добро.

Така беше в Славия, когато си тръгна. Последният му мач начело на отбора бе онова емблематично 1:1 на Герена, което не позволи на любимия му Левски да стане шампион. Трябваше да мине година и половина, за да може Славия обаче да си стъпи на краката след Вили. Кой ли не мина от там - Асен Букарев, а след това и Милен Радуканов, но и двамата не се справиха. Едва след пристигането на Иван Колевс белите живнаха. Последиците от управлението на Вили Вуцов обаче не бяха една или две. Той беше единственият треньор на света, който разполагаше с 8 вътрешни полузащитници и намираше начин да пусне в игра 70% от тях заедно на терена. Само Вили Вуцов играеше с Чавдар Янков, Попара, Акиоши, Мацуй и Сандански в някаква схема, която светът не беше виждал дотогава.

Но това не е всичко от Вуцов, защото той продължи със старите си номера и в Ботев. При представянето си в Коматево Вуцата каза един много култов лаф, който беше подминат - "Не ми трябват крила, да не съм самолет". И го направи, защото наистина започна да играе без типични флангови футболисти, ей така напук, само и само да измисли свой собствен футбол. И Вуцов излезе така срещу Лудогорец на собствен терен, пускайки по крилата Мариян Огнянов и Томаш Иршак.

Може би единственото място, където веднага не започна потоп след Вили, бе Герена. Той беше уволнен от Левски след  5 мача, а в края на същия сезон сините станаха шампиони под ръководството на Емил Велев. Дали и в Ботев ще бъде същото предстои да видим. Факт е обаче, че на Колежа ще трябва да намерят нов живот след Вуцата и да се питат максимално бързо да се отърват от неговото "наследство".

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!