A+ R A-

Самоубийствено безсмислие

Вторник, 02 Декември 2014 08:43 | Меридиан Мач | |

Оценете
(0 гласа)

От целият шум, който се вдигна вчера в Ботев, полза никаква. Всъщност само на Лаута могат да се чувстват печеливши от случилото се преди реванша за Купата. Жълто-черните сами си вкараха напрежение и в треньора, и в играчите, а и във феновете, които дълго ще се чудят кому бе нужно това извънредно заседание на управителния съвет.

Ситуацията може да се определи с 2 думи - самоубийствено безсмислие. Хората, които в момента управляват клуба и трябва да взимат стратегически решения, или нямат компетенцията да го правят, или им липсва сила. В конкретното положение, в което е изпаднал Ботев, Златев, Джиджев, Нестеров и компания няма кого да чакат. Или действат смело, или не правят нищо. Второто в случая щеше да е много по-добрият избор, защото сега топката остана в тяхното поле и тиктака като бомба.

В същото време този, който трябва да брани честта на клуба, няма как да не се почувства най-малкото разколебан, ако не и предаден. Защото същите хора, които вчера се опитаха да го сменят, без да са готови да поемат този риск, още по-малко да имат по-добър готов вариант за заместник, преди няколко месеца му гласуваха доверие и говориха за дългосрочни цели. Във футбола подобни изказвания винаги носят риск, но в случая имаме налице дори преизпълнен план в краткосрочно отношение.

Вуцов трябваше да осигури на Ботев място в осмицата. За справка тимът в един момент бе по-близо до върха, а дълго време стоеше в тройката. Сега е седми, само на 2 точки от петия, и въобще няма да е изненада, ако на пролет участва в битката за Европа заедно с най-добрите в първенството. Перспективата да продължи напред за Купата също е сериозна.

Да, последните два мача разочароваха, но нима преди това ги нямаше вдъхновяващите моменти. Нима не виждаме повишаване на рейтинга като играчи като Чунчуков, Гамаков и злощастно контузилия се Алекс Колев.

Трябва да се признае, че с всички укори, които Вили Вуцов заслужава, той за кратко се вписа в схемата на закъсалия финансово клуб и го направи далеч по-атрактивен, отколкото щеше да е без него. И освен всичко той има всички основания да изнесе една доста критична лекция в свой стил на тези, които не са се събличали по физическо, а сег асе пробваха да му скроят шапка.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • хахахахаха ....тая мастия Илиян

  Прочетете още...

   
 • Автора е Андрейчо пе..ла,запитай се кой му е платил зада я напише.

  Прочетете още...

   
 • Благодарим на всички за съболезнованият а и искрените думи !

  Прочетете още...

   
 • домакинско поражение от Левски (София) с 0:3. Двубоят се игра на ...

  Прочетете още...

   
 • Да поясня ОЩЕ ВЕДНЪЖ, белким вденете: 2013 Мач за купата Срещу Нафтата ...

  Прочетете още...

   
 • А ти сигурно помниш като маймуните-по неколко часа. Напомням...не ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!