A+ R A-

Кой оправдава Вуцов с терените? Себе си или играчите?

Сряда, 05 Ноември 2014 11:11 | Андрей Спасов | |

Оценете
(1 глас)

Трябва да си кон с капаци, за да не видиш, че срещу Вили Вуцов има настроения. От Вили, треньорът, който пое Ботев след бягството на Любо Пенев, той взе да става Главата в устата на някои привърженици. Помните ли как Мъри стана Мърльо? След всяка слаба продукция Вуцов си спечелва все повече опоненти. В България всеки разбира от футбол. В Ботев да не говорим. Там всеки на трибуната е с лиценз А. Напоследък Вуцов започна да търси оправдания в съдии и терени, с което върна спомените на феновете за онзи от по-горе, който с 1 200 000 лева на месец не успя да спечели дори бронзов медал. "Истината, брат. Търси истината. Помним как я гонеше", пише ми всеки ден един от известните фенове на Ботев Пловдив, който е сред най-върлите критикари на Вуцов. Истината е, че Вили Вуцов се поддаде на натиска на "специалистите". А не трябваше. Шушукането срещу Вуцов започна още след първите му мачове начело на Ботев. Много псувал, хокал играчите, скачал по тъча, карал се със съдиите, носил глоби на отбора и т.н. Псуваше, скачаше, хокаше, ама Ботев биеше. До седмия кръг на шампионата Ботев имаше само една загуба и то на Герена, и не защото пусна резервите, за да се докажат именно там, а защото левия бек на Ботев поведе топката 20 метра напред в продължението на мача. В момента Ботев е на шеста позиция и попадането му в ТОП 6 след първата половина на шампионата е много застрашено. Ще се върна на терените. Когато Вуцов се оправдава с терена, не оправдава ли той  играчите си? Тяхното неможене да се сбият. Тяхната слаба продукция на чужд терен. Че той и Мацата заключи, че във Варна се играело друг футбол. Какъв по-точно не стана ясно. И друго. Докато онзи от по-горе с милионите обясняваше как всички трябва да си оправят терените, че да може Ботев да си играе играта, Вуцов търси причините в собствения си двор и заявява, че работи Ботев да заиграе по-добре и на тежките терени.

"Айде сега пак ме скарайте с Цветков!" Това заяви Вуцов след дербито на Лаута при въпрос какво му е казал голмайсторът на Ботев при смяната. Така стана ясно, че в Ботев рзногласия е имало! Колкото и да бяха прекривани. Но защо имаше дразги в Ботев? Защото някой ги псува? Че то и мен ме псуват всеки ден. Вижте коментарите под почти всяка статия. И този, който ме кара всеки ден да търся истината и той е на път да ме напсува само защото не съм на мнение, че Вуцов е главния виновник за загубите навън. Е, по-добре да те напсуват в очите, отколкото да ти скроят шапка в някое пловдивско кафене. Не е ли така?

Утре критиците ще изгонят Вуцов от Ботев. Само дето след него ще изгонят и следващия, който си позволи да остави нечий приятел извън групата. После следващия и т,н, И така докато парите в Ботев не свършат и трибуната не заживее отново само заради футбола. Тогава феновете ще спрат да коментират играта, защото ще знаят, че отбора толкова си може и отново ще обърнат внимание на представянето си по трибуните. Едните ще спрат да броят псувните на Вуцов, другите ще спрат да броят подаванията назад на Мацата, трети ще спрат да чакат Галешич да заиграе, просто защото тези няма да ги има в Ботев. Така както беше при Христолов. Никой не го интересуваше играта на терена, за феновете бе важно да са там и за Ботев да се говори, за да оцелее. Беше важно да отидат заедно, са пеят заедно, да се приберат заедно, без да оставят някой да гние 24 часа в районното.

Истината е, че Вили се поддаде на критиките. Поддаде се на забележките и се опита да се промени, а това промени облика на отбора. Онази искрица на лудост в очите на Вуцов, която той предаде на отбора, започна да гасне, а с нея гасне и агресията в играта на Ботев. А точно от тази лудост се нуждае Ботев сега. Сега отказа на Видолов, ще бъде приет като противопоставяне на легендата на методите на Вуцов. Хващам бас. Видолов да вдигне телефона си и да каже защо не прие поканата. А Вуцов следващия път да потърси помощник-треньор, който ще му свърши работа, а не който ще се хареса на феновете. Защото този му ход, сега ще бъде използван срещу него.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...