A+ R A-

Бащата на победата

Понеделник, 27 Октомври 2014 15:56 | Владимир Методиев, 7 дни спорт | |

Оценете
(0 гласа)

Треньорът на Локо Пд показа, че тапиите на Шишков стават единствено за тоалетната

Той изправи Локомотив Пд! Пое го полумъртъв след незапомнена серия от загуби. Сега отборът е прав и здрав. 2:0 срещу Литекс, 1:1 с Левски, 2:0 срещу Славия. След тези резултати Пловдив отново пее: "Да живее Бащата!" А утре ще има радостта да го види в роля, в каквато Христо Колев никога не е бил – старши треньор в най-впечатляващото българско дерби.
Пардон, поне на книга няма да е. Което само показва колко обезценени са хартийките, бълвани от треньорската матрица на професор Шишков. Те не стават за нищо, освен ако наблизо няма тоалетна. Днес с дипломи се кипрят Сульо, Пульо, Атанас, Гонзо и Спас
Бащата обаче няма. И какво от това? Той има нещо друго, което останалите няма как да имат. Нито могат да си го купят. Камо ли да го научат. Бащата знае футбола. И да го играе преди, и да го ръководи сега. И това е видно!
Футболът ни е на днешното си дередже, защото в него е пълно с някакви самовлюбени треньори, които толкова си обичат своето "Аз", че не му позволяват дори да почиракува. Да научи малко занаят, преди да реши, че същият този занаят е започнал от него. Поради което страдат не бездарните треньори, а самите отбори. Ей го Гонзо. Този инженер къде точно е научил занаята? Никъде! От кой го е учил, след като влезе в него като... Инженер? От никой. Защото не е искал да има някой, от който да прихване "А" и "Б"-то. Треньорът Гонзо използва Левски за буквар. Учи буквите не където му е мястото в първи клас, а седнал на банката на студентите. И естествено идват такива като Стойчо, като Бащата и го късат на изпита.
Христо Колев няма да го скъсат лесно.
Нито на изпит, нито в живота
Защото той тръгна по стълбицата нагоре от първото стъпало. Последното е още далеч, но когато един човек се движи със съобразена скорост, спазвайки правилата, той няма начин да не стигне там, закъдето е тръгнал. Какво толкова направи Бащата в Локомотив? Ами остави отбора да играе това, което може, а не онова, което се иска на някой друг. Не може да искаш от Камбуров да играе като Марселиньо. А и не трябва, защото Мартин е доказал, че знае как да носи Локомотив на гърба си. Остави го тогава да го прави. Предишният треньор на черно-белите Неделчо Матушев изглежда сбърка точно там. Взе се прекалено насериозно. Опита се да вкара Мартин Камбуров в тактическата безтегловност, която мъчи самия него. И Камбуров приключи. За 700 минути – един гол. Дойде Бащата начело, върна на Камбуров шанса да е...
Камбуров, и Мартин изригна. 4 гола за 360 минути
7 точки лично негови!
Неделчо или някой друг Метуш няма как да знае това. Той не е бил на мястото на Бащата, на Камбуров, за да знае как се работи с такива играчи. Докато Христо Колев е от друга мая. Някога той беше за Локомотив онова, което е днес Мартин за отбора. Че и отгоре. Ама много отгоре. И тъй като много добре знае какво е било важно за футболиста Христо Колев, сега треньорът Христо Колев го дава на новия Баща – Мартин Камбуров. Елементарно, но не за всеки.
Сега за Локомотив и треньора му се задава ново изпитание. Може би най-важното, защото говорим за двубоя с Ботев. Досега като помощник на Станков и Метушев Бащата няма победа в него. В същото време Локомотив е в ужасяваща серия от три поредни поражения. Падне ли и утре на Лаута, почти сигурно Локото ще запише невиждан срам в историята на клуба – 5 загуби от Ботев за една календарна година! В това обаче почти никой не вярва. Просто на треньорската скамейка седна един човек, който се специализира в обръщане на тенденциите. И може би двубоят с Ботев ще е краят на жълто-черната "тирания" в Пловдив
Затова обаче трябва да помогне и публиката на Локомотив. Колкото и парадоксално да звучи, за момента единствено тя не вярва на Христо Колев. Бойкотира мача с Литекс, остави полупразен Лаута за двубоя с Левски, а на Овча купел довтасаха едва 24-членна агитка! Това не е онази велика публика на Локомотив. И ако тя не се върне поне утре на стадиона, ако не го напълни и изкупи вината си за онзи мач с Ботев, който самата тя загуби 0:3, значи Бащата прави чудесата си на Лаута залудо.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...