A+ R A-

Great Wall между Ботев и Ганчев

Четвъртък, 18 Октомври 2012 08:21 | 7 дни спорт | |

Оценете
(0 гласа)

538968_432412286802046_778959967_nБотев излиза в неделя в Ловеч в мач на... съдружниците! Досега такъв беше само Лудогорец – ЦСКА между съакционерите в "Титан" Димитър Борисов и Кирил Домусчиев. В събота обаче футболът ни ще се обогати с още едно такова вътрешноведомствено противоборство. Както е известно, с финансовия гръб на КТБ Гриша Ганчев вдигна автомобилния завод край Ловеч. Отначало банката на собственика на Ботев

Цветан Василев беше само кредитор на проекта, но след това бизнесменът придоби и част от автофабриката. Неслучайно преди първенството банкерът подари на клуба си 15 джипа от продукцията на "Литекс моторс", в които се вози част от началническия състав на Канарите, а така също и няколко от звездите на клуба.

Имаше вариант дори логото на "Грейт Уол" да се появи и на екипите на Ботев, но в последния момент Василев все пак реши там да е това на собствената му банка. Това стана, след като пропадна очакваното вливане на част от Литекс в пловдивския клуб. В УС се пазеше място за дясната ръка на Гриша Ганчев – Стойчо Стоилов, на треньорския пост застана Ферарио Спасов, а край Колежа трябваше да пристигнат половин дузина звезди на оранжевите. Очакваното обединение обаче пропадна, след като

Христо Стоичков убеди Ганчев, че няма смисъл да затваря ловешката си футболна фабрика, при положение, че тя може да работи само със собствено производство. Все пак от този проектобрак под тепетата остана Ферарио Спасов, а част от южноамериканската селекция на жълто-черните бе по идеен проект на Стойчо Стоилов.

Интересното е, че чрез "Грейт Уол" премиерът Бойко Борисов отново намери начин да подпомогне българския футбол и в частност на Литекс и Ботев. Само преди няколко седмици две от топведомствата на Борисов купиха над 50 автомобила родно производство. Идеята е постепенно цялата ни администрация да се оборудва с коли и джипове от Ловеч. За радост на тези, които в събота ще решават кой е по-голям. Във футбола.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!