A+ R A-

„ Ботевски" сълзи

Сряда, 22 Октомври 2014 09:16 | Тинко Дончев | |

Оценете
(1 глас)
„ Ботевски" сълзи

Събирахме се за предстоящия футболен сблъсък на любимия Ботев извън Пловдив. Готвехме се да превземем столицата с нашата безпределна вярност и любов към отбора. В неделният ден кварталното кафе беше още празно в този ранен час . Нашата пъстра група го изпълни от раз с жива глъч и смях. В настроение бяхме всички. Общото ни чувство към момчетата от отбора ни обединяваше и ни правеше действително приятели.
10698552 798478503549504 5224195038827293295 n1-Я вижте Чико идва-съобщи някой от групата и всички се обърнахме като един към входа. Да,пристъпи живата легенда на футболния клуб Ботев. Вървеше тихо и стегнато за годините си. Сякаш е сега ще спре топката на гърди и с отмерен шут ще я насочи в ъгъла на противниковата врата. В групата ни имаше фенове израснали с неговото футболно умение на терена. Други с благодат го гледаха, знаейки само името му- Чико. Подхванахме го на спомени от онези успешни негови години в отбора. И той започна с вещина и ясни факти да ни обрисува ярките си спомени.Не спестяваше нищо. И за любимите си голове ни спомена! За трудните мачове със софийските отбори ни говори! За сладките победи срещу тях ни сподели!За спортната си реакция срещу поръчковите съдии ни запозна! Всички го слушахме с огромно внимание и благодарност ,че е още жив и здрав между нас. От преживяните футболни спомени сега отново пред нас, малките очички на Чико се изпълваха със истинските мъжки сълзи. Сълзите на спортист дал толкова много на любимия и единствен отбор! Сълзите на футболист усетил за кой ли път обичта и признанието на феновете на този отбор!
1146442 798478000216221 4880256923632076439 n1-Това всичко ще го има в моята книга която пиша сега-развълнувано приключи живия си разказ един голям пловдивчанин,бършейки сълзите в очите.
-И да се върнете радостни от днешното пътуване-ни изпроводи Чико на входа на кафето.

Дълго време още коментирахме в колата на път, този истински пример за младите футболисти от отбора.Какво е той получавал като възнаграждение? Какви материални облаги е имал? Как е разбирал отговорността си във футболната среща? Как се е раздавал на терена в името на победата за отбора?И ред други актуални и сега въпроси!
.............................................................................................................
-Гамаче,недей плачи! Ние сме с Вас! Следващият мач с Берое ще го вземете! Мач със мач не си приличат! -мъчих се да надвикам ръкоплясканията на феновете след края на този злополучен мач на „Надежда". Един млад и надежден футболист, дошъл на бос крак до нас на оградата ронеше открито младежките си сълзи. Душата го болеше за така завършилата среща,не без активното участие на съдийската бригада.
-Боли ме за феновете, пропътували това разстояние и не престанали с песните си през цялото време.-ще сподели пред микрофона същия футболист. Да,прав е ,че бяхме отново много на стадиона. Пъстри със своите клубни фланелки,знамена и шалове. Мъже, жени, млади хора, цели семейства с децата си. Но факт е,че не бяхме онази сила вкупом така позната от близките срещи на стадион Христо Ботев и на стадиона в Бургас! Някак си бързо отпадаме в последно време от желанието да поддържаме тотално отбора до край. Грешно водената футболна игра от футболистите ни се отразява и на степента ни на поддържане. Започват да се явяват гласове сред жълто-черните ни редици, които отключват футболните коментари за това кой го може и кой не. Осезателно се намаля силата на благотворното влияние на фенската ни маса към отбора. Прословутата ни енергия на 12-ти играч спада до нежелателни граници. Вярно е,че желаем и очакваме непрекъснатото развитие на отбора. Чувстваме,че не всички се стараят на 100% в срещите! Постоянството на отбора да се представя много добре, не е на добро ниво! Но и ние нямаме право да бъдем рязки и прекалено критични към младите ни футболисти. Към техните треньори и към цялото ръководство на Ботев. Да не забравяме скоро, толкова скоро в какво застрашително положение беше отбора и как нямаше кой да го води на тренировка и на официални мачове.
Видно е,че момчетата изживяват неудачите в отбора. Искрените сълзи на Гамаков още парят и в моите очи.
Скъпи приятели ,верни поддръжници на Ботев Пловдив да се запасим с вяра за нашия тим!
Не се и съмнявам в предстоящите откровени разговори в отбора!
Ползата от тях скоро ще даде плодове!
Следва и ние да преразгледаме нашата безпределна вяра в този отбор и само с откровени и смислени действия да му помагаме! За да може много често само сълзи на радост да има в очите на нашите футболисти!
Благодарствени сълзи към нас, верните и единствени фенове на отбора!
Сълзи трайно запечатали успехите на Ботев Пловдив вечно в спомените от живота на този отбор през годините!

Като днешните сълзи на Чико и на Гамаков!

19.10.2014 г. Т.Д.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Трима бяха 2002. Вратаря днес също беше една година по-малък!!!!

  Прочетете още...

   
 • Вярвайте му мангали той е точния човек.

  Прочетете още...

   
 • Те сега са се скрили, нали са от И Д И Л. Може би скоро ще се опашат с ...

  Прочетете още...

   
 • Задавихте се от злоба черно бели комплексари.Дор и и без стадион сме ...

  Прочетете още...

   
 • Приятел ,не Зума доведе Крушарски а съвсем друг човек!Мястото на легендите ...

  Прочетете още...

   
 • Жълтите са китайци циганите са ти в огледалото.

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...