A+ R A-

Пътят към бездната пак е постлан с добри намерения

Вторник, 16 Октомври 2012 10:54 | marica.bg | |

Оценете
(0 гласа)

atanasuzunovЛокомотив е на ръба на пропастта. На Лаута обстановката е като на война. Разликата е, че в парка зад ВСИ враждуващите страни се замерят с храчки и подхвърлени компромати, а не с куршуми и снаряди. И едната, и другата страна не отстъпва. И големият губещ е Локомотив. Най-гадното в случая е, че в черно-бялата любов се замесват финансови интереси. И бясната атака с искане на оставката на Атанас Узунов подозрително съвпада с решенията за избор на победител в конкурса за изпълнител на поръчката за осветление. Лично аз не се съмнявам в морала и намеренията на обжалващата фирма.

Узунов далеч не е най-блестящият ръководител. Но и сторъкият Шива не би се справил кой знае как, ако трябваше да управлява клуб с президент Веселин Марешки, който за 2 месеца се прочу по целия свят с детектора на лъжата и пробния период на Гонзо. А през този период Узунов нямаше никаква икономическа или спортно-техническа власт на Лаута, за да бъде винен във всички земни и неземни грехове. Преди това обаче само той си знае как успя да лицензира за участие в А група клуб със задължения от над 2 милиона лева. Да върне Даксон, въпреки нежеланието на Коко Динев, да го оправи за допинг и накрая да дойдат 360 хиляди лева от него.

Схватката в Локомотив към момента изглежда смъртоносна и не се вижда как двете страни могат да излязат без драскотини от нея. Силата на Локомотив винаги е била в единството. Така черно-белите минаха през големите кризи след убийствата на Георги Илиев и Александър Тасев, а също така и бяха без президент близо цял сезон след ареста на Николай Попов. Преди 20 г. пък дори без спонсор спечелиха бронзови медали. Най-страшното в сегашната ситуация е, че това единство е разрушено и не се вижда как ще бъде изградено отново. Ако на Лаута не настъпи мир, единствената светлина в тунела ще е от идващия влак.

Веселин Марешки не показва кой знае каква привързаност към черно-бялата идея. Като нищо варненският бизнесмен може да влезе в ролята на горския и да се разправи с враждуващите страни, като спре издръжката на клуба. Големият губещ от това ще е Локомотив. Идеята, с която живеят десетки години поколения пловдивчани.

Дончо ДОНЕВ, в. Марица

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • НЕ МОЖЕШ ДА ЗАСПИШ , ЗАЩОТО ЗУМЕТО ГО СЛАГА В НА МАЙКА ТИ ПУТКАТА ...

  Прочетете още...

   
 • Бел, удряй камбаната и да пускаме китенците. Демек, закривай на ...

  Прочетете още...

   
 • НАЙ ДОБРЕ ПАК ДА НИ ЗАКРИЯТ. НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ИЗЛАГАМЕ ПОВЕЧЕ. САМО ...

  Прочетете още...

   
 • БУФЕРИ ПИШЕШ ТИ С РАЗЛИЧНИ НИКОВЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ПЪТЯТ ВОДАТА НИ И ...

  Прочетете още...

   
 • Сърсето ми я Ботяф

  Прочетете още...

   
 • Жълтите мангасаряни много знаеха и много се отваряха а сега са насрани.Сега ...

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!