A+ R A-

Новият Локомотив има един Баща

Понеделник, 06 Октомври 2014 15:54 | Живко Сребрев, 7 дни спорт | |

Оценете
(1 глас)
Новият Локомотив има един Баща

Локомотив Пловдив изигра най-силния си мач за сезона в събота. Срещу Литекс оредяващите трибуни видяха онова, заради което някога бяха пълни – хъс, желание за игра, битка в името на Локомотив. Нещо, което при Неделчо Матушев намаляваше с всеки изминал кръг. Няма как и да е иначе. Бургазлията е чуждо тяло за клуба, той не знае как се играе за кауза, камо ли за пловдивска кауза. И закономерно записа половин дузина загуби, а Локото се срина сред изпадащите.
Преобразяването на Локомотив в събота има едно име – ХРИСТО КОЛЕВ!
Новият Локомотив има един Баща
И ако на Лаута имат поне малко разум, трябва да направят всичко възможно, за да задържат знаменития халф на пейката. Просто на него футболът му е ясен. И не му е проблем да намери цаката на такива като Литекс. Не е за мислене какво можеше да причини Локото на ловчанлии, ако вместо Камбуров имаше някой друг, който да играе на ръба на засадата. Не че Мартин се справи лошо, не че съдиите не му спряха три чисти излизания очи в очи. Но великият нападател е доста тромав, за да повярват реферите, че е възможно така добре да пресъздаде треньорския замисъл на Бащата. И затова видеха ли го сам срещу Баривиера, бързаха да размахват байряка. Какво ли обаче щяха да правят, ако вместо Камбуров Бащата имаше например Безяк? Литекс отиваше на погром!
Христо Колев правилно прецени, че в този момент потенциалът на Локомотив му позволява да играе единствено като... Локомотив от доброто старо време. Много битка, много и скорост, когато се наложи, агресия в дефанзивен план и контраатаки в офанзивен. За 90 минути Красимир Балъков не намери разрешение на ребуса "Бащата"
Няма да намерят още доста треньори, стига Христо Колев да остане начело на Локомотив.
Това, че Тате няма лиценз, не би трябвало да е проблем. Ще седи някой с тапия от Шишков, защото тези дипломи, раздадени от професора, стават само за това – за отбиване на номера. Но задължително до него трябва да е Христо Колев. Спрягали за неговия пост Нешко Милованович, че дори и Александър Димитров. Сашо е добро момче, но е невъзможно бивш помощник на Феро в Ботев да е лицето на днешния Локомотив. На Лаута се води борба за идентичност, върви битка за оцеляване. И един от първите, повели тази битка, бе Бащата, отказал през лятото да работи повече за Локомотив на Динев. Сега, когато Локомотив е на локомотивците, мястото на Колев е на пейката. Като старши треньор! При всяка друга ситуация без Бащата положението на Лаута ще си такова майката.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

 • Линейки хвърчат към коматево. Има припаднали от смях, хората не са спали ...

  Прочетете още...

   
 • ДАЙ 1 ЛЕВ ЗА СЕМКИ И ИДИ СИ ГИ ИЗЯЖ В СЕЛО КУМАТЮУ ДА ТИ ЕВА ...

  Прочетете още...

   
 • и тогава педерасите от КПБП ще блокират достъпа до трибуната както сега ...

  Прочетете още...

   
 • Много стабилен играч. Без да блести върши много работа в защита и се ...

  Прочетете още...

   
 • аре бе ще давам 1 лев за билет.

  Прочетете още...

   
 • Дейба ваш'та мама дейба локомотивоциган ска дейба!

  Прочетете още...

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар