A+ R A-

Най-лесно е при победителите, сега на "Лаута" е време за мъже

Четвъртък, 02 Октомври 2014 10:06 | Дончо Донев, в. Марица | |

Оценете
(1 глас)
Най-лесно е при победителите, сега на "Лаута" е време за мъже

Локомотив е в криза. Това обаче не е новина на Лаута, тъй като в последните 2 десетилетия катаклизмите често са разтърсвали клуба. Настоящата криза не е толкова в играта и петте поредни загуби. Сега проблемът е в доверието и разединението на черно-бялата общност.

Част от феновете необяснимо защо странят от отбора. Нещо повече, радват се на неудачите и искат ръководството, което излезе от техните редици, да се провали. С какво предизвикаха завист и злоба у доскорошните си събратя момчетата, които се наеха да извадят любимия тим от батака?

По какво тъгуват тези, които сега се радват на несполуките на Локо? По загубения финал в Бургас? По разгрома от Гьотеборг, при който бившият треньор тръгна да бие колегата си? Или жадуват за времето, когато играчите бойкотираха тренировките, а чистачките не идваха на работа, защото нямаха пари за билети, тъй като не бяха получавали заплати 4 месеца?

Нека да е ясно, Константин Динев предаде клуба на феновете най-вече защото не смогваше с издръжката му. Ако той имаше възможност да финансира Локо, никой нямаше да може да го мръдне. Срещу Коко никой не каза лоша дума, откакто стана подчертано цивилизованата смяна на властта. Така и трябваше, тъй като Динев даде много за Локомотив. И заслужава уважение, защото всеки е грешил, а съграденото остава.

Локо обаче трябваше да тръгне по нов път, защото старият водеше към никъде. Никой не е обещавал, че този път ще е гладък и осеян само с победи. Черно-белите сега минават през задължителното чистилище, за да се завърнат утре още по-силни. И затова в момента отборът повече от всякога се нуждае от подкрепа. Защото е много лесно да идеш на площада и да развяваш шампионски байраци. Далеч по-трудно е да бъдеш с отбора, когато за това щастие се страда. Така, както го правеха момчетата при загубите в Свищов, Търговище, Шумен, Плевен, докато дойде златният отбор на Георги Илиев и Едуард Ераносян. Но за да дойде Илиев, трябваше да бъде съхранен локомотивският дух в преизподнята на Б група.

Ето това трябва да знаят хората, които пренебрежително махат с ръка и казват: „Това не е моят Локомотив".

Защото на Лаута отново ще изгрее слънце, но хубавото бъдеще трябва да се изстрада и да се съхранят ценностите и вярата.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...