A+ R A-

Да, този Ботев, да!

Петък, 29 Август 2014 15:52 | Дарин Димитров, 7 дни спорт | |

Оценете
(3 гласа)
Да, този Ботев, да!

 

Това в неделя беше наистина Ботев! И най-жалкото е, че един от най-истинските отбори на България трябва да играе всеки свой домакински мач на маломерното нещо в Коматево. Защото там не могат да дойдат повече от 3000 души. Днес, когато е изправен до стената, славният пловдивски клуб отново има своето силно оръжие – публиката. Тя го спаси от Христолов, тя го преведе до спасителния бряг след това. И сега пак се надига в подкрепа на Чунчуков и компания. Неслучайно сега всички ги е страх не толкова от Ботев като футболен отбор, колкото от публиката му. И такива като белите мишлета на Милен Радуканов пристигат с гащи, свалени още някъде край Ихтиман. А самият треньор, вместо да анализира мача, съжалява след него, че не останал да поработи в Пловдив, където били най-добрите фенове. Утре тези фенове щяха да са 10 000 всеки на мач на Колежа, но за съжаление той е пуст.

Ето тази привилегия не оцени навремето Станимир Стоилов. Той третираше публиката на Ботев като необходим придатък към отбора. Докато за Велислав Вуцов съставът започва с най-важния играч – този на пост №12. Преди мача играчите му са длъжни да поздравят феновете, след мача – също. А по време на самата среща имат едно единствено задължение – да умрат за феновете. И срещу Славия всеки един от футболистите показа точно това, показа сърцето си.
Да, този отбор на Ботев заслужава възхищение! За онова, което показа срещу белите. А то нямаше нищо общо със страха, лъхащ от Канарите седмица по-рано на Герена. Откъде дойде този страх, защо отборът, когато поведе в резултата, смени схемата и загуби хъса си, са въпроси, на които времето ще даде отговор. Но по-важното бе, че феновете на Ботев получиха своя. В неделя те се убедиха, че Ботев е онова, което виждат в Коматево, а не онова, което помнят от Подуяне. И точно заради това, когато при 2:0 се изви бурята над Пловдив, нито един запалянко не напусна мястото си. Феновете останаха там, докато се поднови срещата, защото знаеха, че след последния съдийски сигнал имат среща. С футболистите на истинския Ботев.
След фалита на Черноморец, след разклащането на Литекс всеки път, когато на Гриша Ганчев му се прииска софийско жителство, след драмите на ЦСКА и Левски за българския футбол като цяло е много важно един голям клуб да оцелее напук на финансовия трус. Да се види, че такива като Ботев може да ги има и без Бащици. Досега пловдивчани успяват. Правят го най-вече заради публиката и благодарение на момчетата на терена. Ако така продължат нещата в Ботев, ако и Вили Вуцов спре да хленчи непрекъснато за Цветан Василев, "А" група ще стане със сигурност по-истинска. Такава, каквато е винаги, когато и Ботев е истински.

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Ние срещу тях

Ние срещу тях

Винаги когато дойде време за голямото дерби на Пловдив срещу...

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Copy/Paste мафията си има нова тактика! "Ало, вярно ли е това, което пише в Дербито?"

Отдавана не се бяхме впускали в размисли и страсти свързани...