A+ R A-

Ботев спечели много повече от купа

Четвъртък, 14 Август 2014 12:55 | Владимир Иванов, sportonline.bg | |

Оценете
(8 гласа)
Ботев спечели много повече от купа

 

"Канарите" радват окото на обикновения българин, на който отдавна му писна да гледа прехвалени чужденци
В сряда вечер Лудогорец спечели Суперкупата на България. Честито! Възпитаниците на Георги Дерменджиев сложиха поредния си трофей в чисто новата витрина. Толкова за тях!
В същото време Ботев остана с празни ръце, но...пълни сърца. „Канарите" трябва да се гордеят с това, което показаха на „Лазур". Раздаване до предела на възможностите си, раздаване в името на победата и най-важното, раздаване в името на онези 5000 зрители, които дойдоха от Пловдив, за да подкрепят своите любимци при една от малкото си възможности този сезон. Ботев заслужаваше този трофей, но им се изплъзна, защото сега на мода са богатите. Не трябва да забравя, че богатите също плачат.

Връщаме се отново към терена, където възпитаниците на Вили Вуцов наистина оставиха сърцата си. През първите 45 минути те показаха отличен футбол. Има още аспекти, по които ще трябва да работят на Коматево, но за тях знае най-добре старши треньорът. Важното е, че тези играчи не се уплашиха от фаворизирания напразно Лудогорец, не се притесняваха от важността на срещата и загатнаха за потенциала, с който разполагат.

Тази сплав от млади и перспективни играчи и доказани такива има голям потенциал. Този отбор радва много повече обикновения българин, от онзи, който бе препълнен с чужденци, на които изобщо не им дремеше за каузата „Ботев". Сега виждаме един сплотен тим, който играе задружно, бори се до последно и жили болезнено. В интерес на истината през това първо полувреме „канарите" бяха като пчели...поправка като оси, защото няма да жилят само по веднъж. Този Ботев ще жили много и болезнено. Пловдивчани ще объркат много сметки още през настоящата кампания в „А" група.

На Колежа, както бяхме свикнали да казваме, имат перспективни играчи, за които Вили Вуцов не се притеснява да ги хвърля в големи битки. Ботев има правилна политика към момента, която трябва да продължава да следва и има уникални привърженици, които жадуват за подобен футбол като този от първото полувреме.
Поклон пред тези „канари"- от треньорския щаб до последния фен на „Лазур". Вие спечелихте много повече в сряда вечер- любов, достойнство и респект.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!