A+ R A-

Те ще спасят Ботев от Капутите

Събота, 02 Август 2014 08:19 | Жеко Димитров, sportonline.bg | |

Оценете
(8 гласа)
Те ще спасят Ботев от Капутите

Любовта към Ботев е нещо друго и тя не може да се изсвири на дудук

Ботев не умря! Защото е Ботев! А както знаем той не умира. Защо не умира ли? Отидете утре на Базата и ще разберете. Там на мач при закрити врати ще има толкова публика, колкото Литекс събира за един сезон. А Славия и Локо София – два.
Ето това е истинското богатство на Ботев, а не онова в трезорите на КТБ. Край Бирената фабрика имат най-големия капитал – публиката! Тя е вярна, тя е истинска, тя е голяма! Тя е онова, което спаси Ботев от Димитър Христолов. Бултрасите са онова, което ще спаси Ботев и днес. Били луди глави, били непокорни, били страшни. Такива трябва да са! Днес те са Ботев! И сведат ли глава пред Капутите, това означава, че Ботев вече го няма. Не сте познали! Него ще го има винаги. Защото тази любов е неизтребима. Нея не можеш да я напазаруваш, не можеш да и сложиш цензура. Тя се предава от баща на син повече от столетие. Тя е смисълът да има днес Ботев.
Знаят го и онези 4 000 момчета и момичета, които преди 5 години напълниха стадион „Марица" за дербито на „В" група. Не ги беше срам, че са там. Защото не може да те е срам да си от Ботев. Независимо в какво състояние е, този клуб си остава велик. Няма как да си друг, когато си съхранил Гунди, когато си дал Виден Апостолов, Чико, Тумби, Зико, Пашата, Пехливана...Дълъг е списъкът на легендите. И докато той е по-дълъг от този на душманите, докато ги има онези луди глави с жълто-черните шалове, Ботев ще е недосегаем.
Какъвто е и днес. Дори сега, притиснат от конюктурата, Ботев си остава все толкова плашещ, че Капутите искат да го превземат отвътре, а не директно. Надяват се да го обладаят по турски – с предателство. Няма да им се получи. Защото любовта към Ботев не се продава за една вечеря. Пък била тя и гала, пък била тя и ММА. Любовта към Ботев е нещо друго и тя не може да се изсвири на дудук. Защото тя започва от сърцето! От онези сърца, на които и днес пише: „Той не умира"! Онези сърца, които ще са и днес на „Кометево". Нищо, че мачът с Черно море е на закрити врати.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!