A+ R A-

Ние пак сме тук!

Вторник, 22 Юли 2014 19:41 | Неделин Петров | |

Оценете
(9 гласа)
Ние пак сме тук!

Няма как да скрия радостта си от това, че Локомотив Пловдив тръгва по един нов път. Че клуба най-накрая се измъкна от ръцете на тото мафията в България и се управлява ясно и прозрачно. За пръв път от двадесет години, любимия ни отбор започва да върви нагоре като клуб. 
И това лято катаклизмите не подминаха Локомотив. За тях вече се изписа много. Но така е преди всеки сезон – на „Лаута" сякаш вече свикнаха 10 дни преди старта на сезона да не знаят ще ги има ли или няма. Те обаче винаги са тук. Просто защото заслужават. И за разлика от други, отписваните с лека ръка, не мрънкат, а работят. За седмица на „Лаута" направиха немислимото.

10272693_10152537684213328_8551688628730739623_o.jpg

В събота вечер измъкнаха точка от Левски на „Герена". При това те съвсем спокойно можеха да са три. Домакините се оплакват, че Локо вкара случайно, но точно случайни рикошети им позволиха да изравнят. Сините натъртват, че отборът им е събран наскоро. Прави са, но Локо беше граден за часове. При това в него заиграха само локомотивци. Хора, за които футболът не е само пари. И това трябва да се знае. Момчета, които заради идеята, както и заради шанса да ритат в А група, си оставиха сърцата на терена. Клиширано е, но е точно така.
Стореното от Локо най-точно го описа вратарят Йордан Господинов, който заяви: „Предвид на това, че се събрахме преди 10 дни, се представихме добре. Ако бяхме някой по-малък отбор, щеше да ни е много трудно. Явно името и традициите си казаха думата". Кратко и ясно.
Още по-добре е, че на „Лаута" не изпаднаха в дива радост след точката. Напротив – признаха, че е можело да загубят, бяха критични към играта си. Не позволиха на заблудата да ги заслепи. Точно това е и плюсът на треньора Неделчо Матушев. Защото той знае, че трудното за отбора му тепърва предстои. С такава отдаденост обаче Локо го чакат по-добри новини. И сините от „Герена" няма да са единствените опарили се.

Два дни след ремито с Левски се игра първи кръг от първенството U21. Там момчетата окрилени от идеята ''Локомотив'' и от публиката, разбиха на пух и прах очакванията за лесна победа на гостите от София. Играчите на Петър Пашев и Георги Славов стигнаха до 2:1 и подпечатаха с главни букви за пореден път, че Локомотив не трябва да се отписва!

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар