A+ R A-

Кой кой е в Ботев? Избрана

Събота, 05 Юли 2014 13:10 | Андрей Спасов, PlovdivDerby.com | |

Оценете
(7 гласа)
Кой кой е в Ботев?

С всеки изминал ден ситуацията в Ботев Пловдив се усложнява. Медии редят апокалиптични сценарии за бъдещето на клуба. "Ботев разпродава играчи", "Любо Пенев напуска", "3 000 евро таван на заплатите в Ботев" и още, и още. Феновете на тима четат публикациите със свити сърца и тайничко се надяват, те да се окажат просто лоши слухове, целящи разклащането на отбора. С всеки изминал ден обаче един по един черните сценарии от страниците на вестниците и от екраните на компютрите ни започват да стават реалност. От Ботев до момента запазват мълчание. Не мислете, че не ги търсим. Напротив! PlovdivDerby.com неколкократно се свърза с отговорни фактори в клуба, но от там не получаваме отговорите, които феновете искат научат. 

Време е да се разбере и да се каже кой кой е в този клуб? Кой какво чака? Кой разпродава играчите? Кой намаля заплатите?

Ясно, че Цветан Василев го няма. Банкерът направи всичко по силите си, за да бъде Ботев голям отбор. Но кой управлява клуба в момента? Цветан Василев ли? Иван Джиджев и Тервел Златев ли? Йотков и Бакалов ли? Управителният съвет ли? 

Юридическите лица, които са собственик на Ботев Пловдив са три. С 39% са ТЦ ИМЕ, с 51% - ИПС, а с 10% е Сдружението, което преди 4 години възроди клуба. Всъщност къде е Сдружението и хората, които са начело на тази структура? Не са ли те единствените притежатели на акции, които в момента могат да бъдат физически открити и не трябва ли те отново да поемат нещата в свои ръце? Не е ли време било Джиджев, било Златев да излязат пред широката общественост и да кажат открито каква е ситуацията? Но не чрез кратки телеграфни съобщения в официалния сайт, а пред медиите. Нека отговорят на всички въпроси. В крайна сметка няма от какво да се страхуват. Нито феновете, нито журналистите ще нападнат или обвинят тях заради ситуацията в отбора. Просто всички искат да знаят истината. На момента трябва да кажат: Напускат ли? Остават ли? Кой взима решенията? Кой управлява? 

Сдружението като притежател на 10% от акциите е време да се намеси в управлението на клуба, поне докато Цветан Василев не се завърне и не поеме отново контрола над най-стария клуб в България. Време е хората, които могат да помогнат да бъдат допуснати до делата на отбора и всички заедно да спомогнат за оцеляването на канарчетата. Жълто-черната общественост трябва да бъде впрегната в намирането на средства за съществуване.

Време е! За да не настане безвремие!

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар