A+ R A-

Пеевски и Бареков убиват Ботев (Пд)

Вторник, 01 Юли 2014 17:10 | sportonline.bg | |

Оценете
(3 гласа)
Пеевски и Бареков убиват Ботев (Пд)

Една от големите инвестиции на банкера Цветан Василев е пред разпад – спря строежът на стадиона в Коматево, играчите на Ботев са поставени на тезгяха, феновете са в стрес.

Това, което мнозина очакваха след поставянето на Корпоративна Търговска Банка под специален надзор, се случи. След първите признаци за разпада на империята „ Цветан Василев" веднага започнаха проблемите с „канарчетата". Пловдивчанинът Бареков, който сервилно се осукваше около банкера на футболни мачове, призова благодетеля на Ботев да бъде арестуван. Защото така иска Делян Пеевски!
Стогодишният Ботев (Пловдив) изглежда пред разпад и основанията да се вярва на това са много силни. Основната причина е, че банката на собственика на тима Цветан Василев – КТБ, бе поставена под особен надзор от БНБ, след брутална медийно-прокурорска атака, изкомандвана от Делян Пеевски и подкрепена публично от евродепутата Николай Бареков.

Всички банкови сметки са блокирани и са спрени каквито и да е плащания минимум за 3 месеца. Това естествено предизвика паника сред играчите на тима, треньора Любослав Пенев и целия щаб.
Футболистите се хванаха за главите след като разбраха, че няма как да теглят пари от картите си, където се превеждат месечните им заплати. Картите на абсолютно всички в Ботев са блокирани.

Националният селекционер и неговите помощници в тима също бяха шокирани от случилото се и Пенев поискал спешна среща с Цветан Василев, който е в чужбина, за да обсъдят ситуацията.
Ръководството на Ботев (Пловдив) вече обяви решението за бъдещето на клуба. След банковата криза при „жълто-черните", то няма да е никак розово и както вече стана ясно, скъпоплатените звезди ще бъдат разпродадени. От клуба съобщиха, че предприемат намаляване на разходите с цел обезпечаване участието на отбора в Лига Европа и „А" група.

Както е известно, след поразяващата атака на Делян Пеевски към мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка, светкавично беше спрян строежът на клубния стадион; не е изключено да настъпят и съкращения в школата и спортно-техническото ръководство.
Преди няколко дни отборът заяви, че сметките са му блокирани и не може да разплаща към доставчици и контрагенти, отговарящи за ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев" в Пловдив и поради тези обстоятелства беше спряно строителството на стадиона на клуба, който е заявен пред УЕФА на него да се играят мачове от европейското юношеско първенство след 2 години.
Цветан Василев се захвана с благородната мисия да спаси „канарчетата", които бяха изпаднали в по-долна група, през 2011 г. и КТБ взе клуба.

На 18 септември миналата година банкерът Цветан Василев откри модерната спортна база на клуба в пловдивския квартал „Коматево" върху площ от 66 034 кв.м. Той включва 6 футболни терена, хотел, многофункционална спортна площадка, два басейна, джакузи, сауна, парна баня писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг, фен-магазин, фен-кафе, зала за пресконференции, фитнес и трибуна с 2000 седящи места. Но както се казва в една нашенска поговорка: „Много хубаво не е на хубаво".

Събитията от 13 юни 2014, свързани с Корпоративна търговска банка, която е основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, са поставили двете телевизии, заедно с редица други публични и части икономически субекти, в положение на забавяне в плащанията към различни доставчици. Това води до следващите проблеми.
Последствията от тези събития ще са доста по-сериозни за футбола, защото преди година телевизията купи правата на шампионата за 3 години напред, а клубовете много разчитат на тези пари за съществуването си.
Ако обаче ТV7 и News7 бъдат признати за неплатежоспособни, то тогава правата за „А" група ще трябва да бъдат продадени на друга телевизия. Очаква се ТV7 да започне да предава мачовете, а дали ще ги довърши, не се знае.

Григор Стоилов, sportonline.bg

 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Още в тази категория:

Форум

Интервю

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Христо Крушарски в обширно интервю пред PlovdivDerby.com: Отбор без цел е отбор без живот!

Собственикът на Локомотив Пловдив даде обширно интервю специално за читателите...

Коментар

Зов за помощ!